Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Informatie webinar collectieve CSRD-aanpak

Vanaf 1 januari 2025 treedt de CSRD in werking voor grote ondernemingen. CSRD staat voor "Corporate Social Responsibility Disclosure" en verwijst naar het vrijgeven van informatie over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een bedrijf. Na het organiseren van een aantal bijeenkomsten blijkt dat verschillende bedrijven de nodige capaciteit missen om deze uitdaging aan te gaan. Als ondersteuning hebben INretail, Modint, EK (voorheen Euretco) en Tuinbranche Nederland de handen ineengeslagen in een verkenning naar een collectieve aanpak om te komen voor leden.

Het doel is om in die aanpak met elkaar tot dubbele materialiteitsanalyse (op sector- of sub-sector-niveau). Daarbij worden niet alleen de materiële thema's geleverd, maar ook het bewijs en argumentatie vanuit het doorlopen proces waar de auditor de beoordeling op kan baseren. Door de gezamenlijke aanpak bespaart de tuinbranche Nederland hierin tijd en kosten en heeft de sector meer uniformiteit op materiële thema's.

Op dinsdag 14 mei van 10.00 – 11.30 uur organiseert Tuinbranche Nederland een webinar om het sectorbrede CSRD-project te presenteren. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Bron: Tuinbranche Nederland

Publicatiedatum: