Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EU-Plantdebat op dinsdag 14 mei 2024

Kandidaat-Europarlementariërs debatteren over tuinbouw

In de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen gaan kandidaten van diverse politieke kleur met elkaar in debat over thema's die de tuinbouw raken. Dat zal gebeuren op dinsdag 14 mei 2024 tijdens het EU-Plantdebat dat van 15:00 tot 17:30 uur plaatsvindt in The Beach in Aalsmeer.

Tijdens het debat zullen Eveline Herben (BBB), Willemien Koning-Hoeve (CDA), Reinout van Malenstein (NSC), Bert-Jan Ruissen (SGP), Anna Strolenberg (Volt) en Bart Millenaar (VVD) onder leiding van Evert van Helvoort, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland, met elkaar de degens kruisen.

Vier thema's
De kandidaat-Europarlementariƫrs debatteren over vier thema's: water, innovatie, klimaat en handel. Zijn bijvoorbeeld meer verplichtende maatregelen nodig om de doelen van de Kaderrichtlijn Water te halen? Moeten nieuwe veredelingstechieken gereguleerd blijven onder bestaande wetgeving? Doet de tuinbouw wel genoeg om de energietransitie te doen slagen volgens de partijen? En wie bepaalt er eigenlijk wat er in de winkelschappen ligt, de consument of de teler? Aan de hand van deze stellingen delen de kandidaat-Europarlementariƫrs hun visie op de tuinbouw van de toekomst.

Organisatoren
Het EU-Plantdebat 2024 wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Plantum, GroentenFruit Huis en Royal FloraHolland in samenwerking met LTO Nederland, Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), Royal Anthos, Koninklijke Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), CropLife NL en Artemis.

Wilt u het EU-Plantdebat bijwonen? Aanmelden kan via deze link. De toegang is gratis.

Publicatiedatum: