Colombia: "Het koste ons tweeënhalf jaar om anjers te leren verven"

"Het klinkt misschien eenvoudig en zo ziet het er ook uit, maar het is een lange weg geweest om ons de juiste techniek van het verven van anjers eigen te maken", vertelt Mauricio Briceño van Turflor. Het kostte deze Colombiaanse anjerkweker meer dan tweeënhalf jaar voordat hij tevreden was over de resultaten wat betreft de kleur en houdbaarheid van hun geverfde bloemen. Op de Hortiflorexpo IPM Shanghai, die vorige maand plaatsvond, trok hij veel bekijks van de Chinese bezoekers.


Mauricio Briceño van Turflor op de Hortiflorexpo Shanghai. 

Lang proces
Twee jaar geleden presenteerde Turflor zijn eerste gekleurde anjers op de Hortiflorexpo IPM Shanghai. Ze konden rekenen op veel interesse voor dit type bloem, maar waren niet tevreden met de houdbaarheid van het product. "We waren nog in de testfase", zegt Briceño. Naderhand bleef Turflor de technieken van het verven van anjers ontwikkelen en nu, twee jaar later, hebben ze een techniek gevonden die een bevredigende kleur en vaasleven oplevert.

Het proces
Het proces van het besluiten om een ​​bepaalde anjer te kleuren, begint al in de kas. "Voordat we de bloemen oogsten, moeten we al de bloemen selecteren die we willen tinten. Sommige natuurlijke kleuren passen beter dan andere kleuren. Na de oogst begint het kleurproces. Bloemen die geverfd gaan worden, worden apart gehouden. Tijdens de naoogstbehandeling gaat een proces van start dat 6 tot 8 uur langer duurt dan het reguliere proces. Wanneer de bloemen gekleurd zijn, zijn ze klaar om de kwekerij te verlaten. Er is een eindeloze reeks kleuren en tonen zodat we ons kunnen aanpassen aan de trends en behoeften van de klant."

Vraag
Niet alleen bij de IPM Shanghai was er een grote vraag naar het producten, hij zet ze over de hele wereld af. De volumes van gekleurde anjers zijn nog steeds laag - ongeveer 5% van de anjers die we leveren zijn gekleurd - maar hij ziet een goede toekomst voor dit product. "Bij gypsophila's en rozen zien we een grote vraag naar gekleurde producten en ik verwacht dat de vraag naar gekleurde anjers ook gaat toenemen."

Voor meer informatie:
Turflor
Mauricio Briceño
Email: gerencia@turflor.com   
www.turflor.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven