Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Ruiter roept hulp van handel in bij beoordeling nieuwe variëteiten

Tholen -  Een presentatie in een kroeg, dat is weer eens wat anders. De Ruiter Innovations, rozenveredelaar uit Amstelveen, toonde gisteren een breed assortiment Keniaanse rozen – voor een deel reeds commerciële rassen, voor het overige nog niet eerder geïntroduceerde variëteiten – aan de handel. In ruil voor een natje en een droogje werd deze vriendelijk verzocht een 67-tal vazen te beoordelen op kleur, bloemvorm, blad, gebruikswaarde en rijpheid.

Gastheren Örjan Hulshof, Huub Snijders en Oscar Peters

Van iedere variëteit waren twee vaasjes neergezet, waarbij de een vier dagen geleden en de ander tien dagen geleden gesneden was. Het verschil kortom tussen handling op de veiling en een wat verlaat aankoopmoment bij de bloemist.  

Alle bloemen zijn volgens de teeltmensen van De Ruiter in Kenia goed bevonden voor commerciële productie. Men wil echter laten zien dat de veredelaar, en zelfs de telers, de wijsheid niet in pacht hebben, en daarom was voor de verandering nu eens alleen die handel uitgenodigd. Dus, hoewel niet uit te sluiten is dat toch een enkele kweker lucht had gekregen van de presentatie en stiekem door het raam naar binnen was geklauterd, bestond de jury exclusief uit inpakkers, veilingmeesters, business developers en marketeers. 

Op basis van de jurering van de presentatie in Brasserie - Café Oevers, aan de Westeinderplas in Kudelstaart, zullen die variëteiten die men het meest potentieel toedicht binnenkort op de IFTEX in Kenia (5-7 juni) officieel gelanceerd worden.

Voor meer informatie:
Royal De Ruiter
www.deruiter.com