Syngenta Flowers betovert bezoekers Sprookjeswonderland met meer dan 20.000 planten

Helleborus in de winter, viooltjes in de lente en geraniums in de zomer: meer dan 20.000 kleurrijke planten van Syngenta Flowers bloeien dit jaar in Sprookjeswonderland, een themapark in Enkhuizen dat helemaal in het teken staat van sprookjes. Het doel van de samenwerking tussen deze twee bedrijven uit Enkhuizen is om Sprookjeswonderland nog sprookjesachtiger te maken.


Rob van Dansik en Frank van Westen van Sprookjeswonderland in de kas van Syngenta, waar ze de hangmanden voor Sprookjeswonderland maken. 

Na een winterstop heeft Sprookjeswonderland op 13 april weer zijn deuren geopend voor het nieuwe seizoen. Het is lente en de viooltjes, waar Syngenta Flowers om bekend staat, staan in volle bloei. "Er moeten altijd mooie bloemen in het park staan en op het moment hebben we veel kleine bloeiende viooltjes,' vertelt Frank van Westen, hovenier bij Sprookjeswonderland. "En deze doen het uitstekend!"

Ooit was er eens… een kas in Enkhuizen
Nu de zon weer steeds vaker schijnt, zullen de viooltjes plaats gaan maken voor zomerbloeiers, zoals petunia's, geraniums, verbena's en zonnebloemen. Het opfleuren van Sprookjeswonderland begint in de kas van Syngenta in Enkhuizen. Frank en zijn collega's Rob van Dansik, Herman de Wit en Jacco Haakman bereiden zich voor op het planten van de eerste bloemen voor de zomer. "We zijn op dit moment bezig met het telen van planten voor in hangmanden. Hiervan zullen er 60 in het park komen," legt Frank uit. "We noemen dat het voorbereidende werk. We zouden nog steeds nachtvorst kunnen krijgen en daarom planten we ze nog niet buiten."

“We werken al jaren samen met Syngenta en iedere winter bestellen we planten bij hen. We hebben een redelijke vaste plantenlijst, maar we kijken ook naar de nieuwe variëteiten. Syngenta heeft elk jaar wel iets nieuws," zegt Frank. "Dit jaar hebben we voor het eerst de Sunfinity besteld. Ik zag deze variëteit bij de kas van Syngenta en ik ben benieuwd hoe de plant in ons park zal lijken."

‘Niet gebruikelijk’
De hoveniers van Sprookjeswonderland proberen de bezoekers te betoveren met de planten. Niet alleen met nieuwe variëteiten als Sunfinity, een zonnebloem die vorig jaar is geïntroduceerd, maar ook met verrassende bloem- en kleurcombinaties. Frank krijgt hier dan ook veel positieve reacties op. "We planten bijvoorbeeld Cyclaam in de vollegrond en dat is niet echt gebruikelijk. Bezoekers zijn dan ook vaak verrast over hoe mooi het resultaat hiervan is."

De kleurrijke bloemenzee inspireert en zorgt voor nieuwsgierigheid bij de bezoekers van Sprookjeswonderland. "De meest veelgestelde vraag is al jarenlang wat de naam van een bepaalde plant is," vertelt Frank. En bezoekers kunnen nu gemakkelijk een antwoord op deze vraag krijgen aangezien alle planten dit seizoen een naamplaatje krijgen. Hierop staat precies welke plant van Syngenta Flowers het is en waar Sprookjeswonderland het voor gebruikt.

Voor meer informatie:
www.sprookjeswonderland.nl
www.syngentaflowers.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven