Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Warja Abrosimova, Dekker Chrysanten

Terugblik Moscow Flower Business Conference

Tholen - Precies een maand geleden, op donderdag 4 en vrijdag 5 april jl., vond in Moskou voor de eerste keer de Moscow Flower Business Conference ‘TsvetyConf’ plaats. Deze conferentie duurde twee dagen, waarbij op de eerste dag alle aandacht uitging naar de zakelijk kant van het groot- en kleinhandelsbedrijf en de tweede dag gewijd was aan de bloemist en het bloemschikken.

Onder de noemer ‘business en marketing’ kwamen op dag een thema’s als verdienmodellen, e-business en webshops, boekhouding en time management aan bod. Zo stond Ilja Dombrovski van Astra Fund tijdens een presentatie stil bij de mogelijkheden van KOA inkoop, en vertelde Warja Abrosimova van Dekker Chrysanten over de ins en outs van de Oost-Europese chrysantenmarkt. Warja: “Kwekers doen hun best zoveel mogelijk biologisch te telen. Men heeft soms een onjuist beeld over de teelt en de inzet die kwekers leveren om zo schoon mogelijk te produceren. Ook in Oost-Europa is dat inmiddels een item.”

De tweede dag stond in het teken van de creatieve kant van het vak: floral design, inspiratie in de vorm van demonstraties en workshops, en merchandising en het zo optimaal mogelijk inrichten van winkels en etalages. De bekende bloemenkunstenaars Premysl Hytych uit Tsjechië en Sylvia Bednarek uit Polen inspireerden de deelnemers. In totaal waren zo’n 150 bezoekers fysiek aanwezig en nog eens 260 participeerden virtueel via internet. Deelnemers kwamen uit Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Wit-Rusland, Tsjechië en Polen.

Het podium was gedecoreerd met bloemen die waren geleverd door importeur Flowolver, de Nederlandse exporteur Astra Fund en veredelaar Dekker Chrysanten.

Warja Abrosimova van Dekker Chrysanten komt uit Moskou en kent de markt goed. Toch vielen haar een aantal zaken op. “Het is bijvoorbeeld opvallend dat sommige deelnemers zich soms niet eens bewust zijn dat ze met chrysanten werken. Zo herkennen sommige deelnemers santini niet als een chrysant, maar echt als een ander product.”

Daarnaast viel ook de stijgende populariteit van geverfde chrysanten op. “We hebben op het podium niet voor niets de nadruk gelegd op onze geverfde Antonov en Kennedy in ‘two tone’ kleuren. Geverfde chrysanten zijn hot en deze variëteiten lenen zich daar uitstekend voor. Uiteraard hebben we ook verteld dat de verf biologisch is en volledig afbreekbaar.”

Zowel de deelnemers als sponsoren waren zeer tevreden. “De conferentie vormde een mooie combinatie van de zakelijke en de creatieve kant van het vak. Dat maakte dit event echt anders.

Deze Moscow Flower Business Conference werd mogelijk gemaakt door: Green Expo, Iamflorist.ru, Inspiro, 7 Flowers Decor, Astra Fund, Dekker Chrysanten, Smithers-Oasis en Flowers Magazine. De volgende editie vindt plaats op 2 en 3 april 2020.

Klik hier voor meer informatie over de conferentie

Publicatiedatum: