Kwekerij De Bonfut en Dijk van Dijk fuseren

Tholen - Kwekerij De Bonfut en Dijk van Dijk gaan per heden fuseren. Samen hoopt men verder te kunnen professionaliseren en als ‘Masters in Hydrangea’ de meest innovatieve leverancier te zijn voor het hoge segment in kamerhortensia’s. Daarnaast is men met het complementaire assortiment -  geteeld op ruim 20 hectare kas en buitenveld - naar eigen zeggen in staat de volle breedte van het kamerhortensiaschap te beleveren. 

Robin van Dijk en Erik van der Valk

Dit jaar verandert er concreet nog niets, ligt Robin van Dijk toe. "We draaien in alles gewoon verder, aan de oppervlakte is niets te zien en voor onze klanten verandert er voorlopig ook niets. Een fusie is een traject, we praten er al een jaar over en nu is de kogel door de kerk. Hoe dat in de concreet handen en voeten gaat krijgen, en of er allicht een nieuwe naam op de gevel komt, dat gaan we de komende paar jaar uitwerken."

Op dit moment wordt een breder managementteam voor beide bedrijven samengesteld onder leiding van Erik van der Valk en Robin van Dijk. De grondlegger van Kwekerij De Bonfut, Henny Zwinkels, blijft betrokken bij het bedrijf als adviseur. Ook worden de marketingactiviteiten van zowel De Bonfut als Dijk van Dijk dit seizoen gecontinueerd. Ondertussen wordt aan een marketingvisie gewerkt die past bij de gezamenlijke strategische ambities.

In de productie van uitgangsmateriaal doen beide kwekers overigens al veel langer zaken. Dijk van Dijk was sinds jaar en dag leverancier van jonge planten aan De Bonfut, totdat een jaar of zes geleden besloten werd dat samen op te pakken in een gezamenlijke bv, BD Youngplants B.V.

De fusie wordt begeleid door Yeald.

Voor meer informatie:


Dijk van Dijk
www.dijkvandijk.nl

 
 
 
Kwekerij de Bonfut

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven