Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederland wint AIPH Award op Taichung World Flora Expo

De Internationale Vereniging van Tuinbouwers (AIPH) heeft de stad Almere een speciale prijs toegekend voor haar tuin en paviljoen op de door AIPH erkende A2 / B1 2018 Taichung World Flora Expo in Chinees Taipei.

De prijs werd uitgereikt tijdens de slotceremonie van de 2018 Taichung World Flora Expo op 24 april 2019. Voorzitter van de AIPH International Honorary Jury en secretaris-generaal van AIPH, Tim Briercliffe: "De AIPH-prijs geeft erkenning aan de toepassing van Green City-principes. Hoewel de tuin onconventioneel was, toonde deze duidelijk het potentieel voor een duurzame toekomst en de implementatie van een circulaire economie. Het bevat ook nieuwe ideeën voor voedselproductie en stedelijke vergroening."

De eerste prijs in de 'World Gardens'-competitie op de Expo werd gewonnen door de tuin van Chinees Taipei, op de voet gevolgd door een uitzonderlijke tuin uit Japan. De expo was ook gastheer van de AIPH and COA Community Garden, die was ontworpen op basis van duurzaamheid, ecologie, landschap en verbetering van de luchtkwaliteit. De tuin liet zien hoe groene ruimtes in steden de omgeving, het sociale leven en de gezondheid van stedelijke gemeenschappen verbeteren.

'Ontdek GNP: Green, Nature and People' en 'The Sound of Blooming' waren belangrijke thema's op de zes maanden durende expo die op 24 april sloot en meer dan 7 miljoen bezoekers verwelkomde. Onder meer de burgemeester van Taichung Lu Shiow-yen, de minister van Transport, de voormalig burgemeester Lin Chia-long en de president van AIPH Bernard Oosterom spraken tijdens de sluitingsceremonie. Oosterom feliciteerde Taichung met het organiseren en hosten van dit grote internationale tuinbouwevenement en zei dat "de expo AIPH geholpen geeft in zijn missie als 'Wereldkampioen voor de kracht van planten' en ervoor gezorgd dat iedereen de nieuwe mindset van GNP in het hart heeft gesloten, niet alleen in Taichung, maar in veel steden over de hele wereld." Oosterom sprak ook zijn dank uit naar de overheid van Taichung, medewerkers en vrijwilligers, internationale deelnemers, AIPH-lid TFDA, Chinees Taipei en de inwoners van Taichung voor hun bijdrage aan een zeer succesvol evenement en zijn toekomstige nalatenschap.

De volgende door de AIPH erkende internationale tuinbouwtentoonstelling is Expo 2019 Beijing, die op 29 april 2019 wordt geopend.

Voor meer informatie:
AIPH
www.aiph.org

Publicatiedatum: