Robert Bett van PlantHaven over de Corydalis "Porcelain Blue:

Australië: Blauwe kerstplant wint aan populariteit

Vorig jaar, op 1 april, werd de blauwe corydalis "Porcelain Blue" van Hillier Nurseries in Noord-Amerika geïntroduceerd door PlantHaven. Velen dachten dat het een 1 aprilgrap was en mensen waren ervan overtuigd dat de bloemen blauw waren geverfd. "Nu zien we dat mensen de variëteit en zijn natuurlijke blauwe kleur beginnen te herkennen," vertelt Robert Bett, de directeur van PlantHaven. Hij is tevreden met de wereldwijde vraag naar deze variëteit en is verrast door het potentieel die het heeft voor Kerst in Australië.


Robert Bett van PlantHaven met de Corydalis Hillier 'Porcelain Blue' . Naast hem staan agent Pam Youngsman van Poppystars en Marc Radsma van Skagit tijdens de California Spring Trials 2019. 

Corydalis "Porcelain Blue"
Corydalis "Porcelain Blue is onderdeel van de Hillier Collection van Hillier Nurseries uit het VK. De aqua blauwe kleur is wat de bloem zo bijzonder maakt. De bloemen bloeien in de lente in trossen boven het gebladerte en bloeien eind zomer/begin van de herfst nogmaals. Er is echter nog iets dat deze variëteit uniek maakt, legt Bett uit. "Het gebladerte is blauw-groen en lijkt op varen, het heeft geen kiemrust in de zomer, blijft continu bloeien en heeft geen zaadzetting, wat inhoudt dat de bloemen niet in zaden veranderen." 


Close-up van de bloem van de "Porcelain Blue"  

Wereldwijd plantenverhaal
Het grappige aan deze variëteit is dat het echt een globale plant is. "Porcelain Blue is een unieke zaailingenselectie van de Chinese soort die Hillier Nurseries UK veredeld heeft en wordt nu exclusief in China gepropageerd door Siere Handel door middel van plantenweefselculturen. Hierna worden de weefselculturen verstuurd naar Skagit Horticulture, Heritage en Pacific Plug and Liners, die de jonge planten levert. In Europa is de bron van het plantenweefselcultuur Siere Handel in Nederland."

Kerst in Australië
In Australië wordt de variëteit getest door Australia Touch of Class Plants en het heeft de potentie om voor de kerst geteeld te worden. Het klinkt misschien wat raar, blauwe bloemen voor de kerst, maar volgens Bett past het liedje van Elvis Presley, "Blue Christmas", perfect bij de variëteit.

Links: de proeven die laten zien dat de corydalis"Porcelain Blue" jaarrond bloeit.

Maar de plant lijkt nog meer potentieel te hebben in Australië. In een proef die in Melbourne is gedaan, werd aangetoond dat de variëteit het hele jaar door bloeit, zelfs wanneer de plant onder het ijs zit.


"Porcelain Blue" bloeit zelfs tijdens vorst.

PlantHaven
PlantHaven International werd in januari 1997 opgericht door Geoff en Maureen Needham als een reactie op de groeiende vraag van veredelaars naar goed advies en vertegenwoordiging op de Noord-Amerikaanse markt. "We zijn een afhankelijk agentschap die veredelaars over de hele wereld helpen bij het op de markt brengen van nieuwe variëteiten. PlantHaven veredelt of teelt zelf dus geen planten en ook hebben ze geen financiële belangen in veredelingsprogramma's of kwekerijen. Onze winst is gebaseerd op commissie van royalties. Onder onze klanten zijn onafhankelijke veredelaars, kwekerijen en universiteiten. Ons doel is om de markt te maximaliseren."

Voor meer informatie:
PlantHaven
Maureen Needham 
E-mail: Maureen.Needham@planthaven.com
www.planthaven.com   


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven