Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anders Eskelund, Rosa ApS:

"Wit dit jaar meest gevraagde kleur potrozen voor Moedersdag VK"

Voor de Britse Moederdag, die op zondag 31 maart werd gevierd, waren veel bloemenwinkels en tuincentra in het Verenigd Koninkrijk gevuld met rozen. Roze is de traditionele kleur voor deze feestdag, maar dit jaar was de meest gevraagde kleur bij de Deense potrozenkwekerij Rosa ApS wit.


Anders Eskelund van Rosa Aps die Infinity-rozen in de kassen vasthoudt.

"Vorig jaar waren de lichtroze 'Princess of Infinity' en de 'Pink Infinity' het meest in trek, dit jaar was de witte Infinity het meest populair," zegt Anders Eskelund, eigenaar van het bedrijf.


Wit en Princess of Infinity de twee meest gevraagde rozen voor de Britse Moederdag

Teken van liefde
Volgens Anders zijn potrozen altijd al een populair geschenk voor Moederdag geweest. "Ze zijn een teken van liefde, dus ze zijn zeer gewild voor Moederdag en andere feestdagen. Wij zorgen ervoor dat we altijd de juiste kleuren beschikbaar hebben."


De nieuwe 'Queen of Infinity' ook populair in het Verenigd Koninkrijk

Meer tijd om de juiste kleuren te leveren
Vorig jaar werd Moederdag in het Verenigd Koninkrijk gevierd op 11 maart, slechts een paar dagen na Vrouwendag op 8 maart. Anders is blij dat het dit jaar iets later is. "Nu hebben we meer tijd om de juiste kleuren leveren voor beide feestdagen: rood voor Vrouwendag en wit, rosé en roze voor Moederdag. De meeste rozen worden geleverd aan het VK. Rosa ApS is nu volop bezig om paaskleuren als geel, oranje en lichtroze te leveren. Paaszondag is op 21 april van dit jaar.

Infinity is verkrijgbaar in verschillende kleuren

Brexit
Voor de export van de rozen naar het Verenigd Koninkrijk waren er geen problemen met betrekking tot de Brexit. "Zo is er bijvoorbeeld een belasting op planten en bloemen als je exporteert naar Noorwegen. Dat is niet het geval voor export naar het Verenigd Koninkrijk. We zijn erg blij dat er geen belasting op onze producten wordt geheven, wat de export bemoeilijkt."

Rosa Aps
Rosa Aps is een erkende kweker van de potrozen van de Deense veredelaar Roses Forever en produceert 5 miljoen potrozen per jaar in potmaten van 6 cm tot 21 cm. Hun belangrijkste markten zijn Duitsland, Oost-Europa, Zweden en Finland.

Voor meer informatie

Rosa ApS
Rosa Eskelund
re@rosa.dk 
www.rosa.dk 

Publicatiedatum: