Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michela Muci, Floricultura Bonato:

Italië: "Breed assortiment biedt concurrentievoordeel in markten en seizoenen"

De lente is aangebroken en dat betekent drukkere tijden voor veel telers. Ook voor de Italiaanse teler Floricoltura Bonato. Na de Internationale Vrouwendag (8 maart), waarop hun gele calla een bestseller is, begint de kas nu echt een zee van kleuren te worden. "Het is voor ons het belangrijkste seizoen en in deze tijd van het jaar telen we het breedste assortiment," vertelt Michela Muci van Floricultura Bonato.


Veronica Camazzola, Corina van der Heiden (van Addenda) en Michela Muci in de Myplant & Garden 2019.

Van maart tot mei teelt de kweker een groot aantal producten waaronder cymbidium-orchideeën, aronskelken, dipladenia's, hibiscus, campanula's, clematis, hortensia's en rozen van veredelaars David Austin, Meilland Roses en Poulsen Roses. "Wij staan bekend om onze rozen, aronskelken, cymbidium-orchideeën en cyclamen in de winter, maar dit grote assortiment stelt ons ook in staat om zowel nationaal als internationaal te blijven concurreren. Vorig jaar hadden we een groei in productie. Dit seizoen is net begonnen. De cijfers zijn nog niet bekend, maar we hopen altijd dat het hetzelfde is.

Omstandigheden voor het telen van zo'n groot assortiment
In 2001 werd het bedrijf opgericht en kwam de eerste opbrengst van hortensia's en cyclamen uit een kas van 2000 m² die eigenaar Rubens Bonato huurde. Sindsdien is het bedrijf gegroeid. Momenteel telen ze op 24 ha. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid en is het areaal aangepast. "We telen onder verschillende omstandigheden en zijn continu op zoek naar de juiste situatie voor de verschillende planten en maten die we telen." Om gelijke tred te houden met de stijgende brandstofprijzen zijn ze ook voortdurend op zoek naar oplossingen om de productiekosten laag te houden. "Door gebruik te maken van thermische schermen en een biomassacentrale verlagen we de verwarmingskosten. Op deze manier hoeven we de prijzen van onze producten niet te verhogen."

Testen van nieuwe variëteiten
Naast het telen van producten zijn ze ook gericht op het testen van nieuwe rassen. De Ambella-campanula van Addenda is een van de rassen die zij testen. Ze hebben deze plant uitgeprobeerd in Italië en zijn nu het Italiaanse teeltbedrijf dat een licentie heeft om dit ras te telen. Momenteel telen ze 40.000 Ambella-campanula's op 1,5 ha in potten van 14 cm en exporteren ze voornamelijk naar Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Na de oogst
Het magazijn is de plaats waar alle planten die op de verschillende locaties worden geteeld, naartoe gaan. "Het stelt ons in staat om allerlei soorten opdrachten te plaatsen. Wanneer de bestellingen worden gedaan, kunnen de planten worden verscheept. Floricultura Bonato werkt met verschillende transportbedrijven en dit stelt hen in staat om het Italiaanse grondgebied, inclusief de eilanden, binnen 12 tot 48 uur te bereiken. Daarnaast exporteren ze hun producten ook naar landen in heel Europa.

Voor meer informatie:
Floricultura Bonato
Michela Muci 
E-mail: michela@floricolturabonato.com 
www.floricolturabonato.it.

Publicatiedatum: