Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rapport 'Tuinbouw zonder fossiele energie' beschikbaar

De sector staat voor de grote uitdaging om de komende jaren fors minder fossiele brandstoffen te gaan gebruiken. Maar welke routes zijn er voor de verschillende teelten? Onderzoekers van Wageningen University & Research en adviseurs van AAB hebben in opdracht van het programma Kas Als Energiebron een onderzoek uitgevoerd naar fossiel vrij telen voor 6 verschillende teelten: tomaat onbelicht, tomaat belicht, chrysant, alstroemeria, warme potplanten en radijs.

Voor nagenoeg alle teelten in alle regio’s zijn fossielvrije scenario’s te bedenken. Indien de komende jaren de prijzen voor energiedragers zoals gas en elektra gaan stijgen door marktontwikkelingen of door toeslagen op de marktprijs, kan geld worden bespaard op de bedrijven door over te schakelen op fossielvrije opties. Voor alle teelten met uitzondering van radijs loont het investeren in energiebesparing. Per teelt en per locatie is maatwerk nodig en mogelijk. Dat vraagt van ondernemers een oriëntatie van de eigen mogelijkheden en opties. Het rapport wijst daarbij de weg.

Klik hier voor het rapport Tuinbouw zonder fossiele energie 

bron: AAB

Publicatiedatum: