Agtech-bedrijf kondigt nieuwe generatie teeltcontainers aan

Nieuwe containers moeten teelt op water 'drastisch gaan veranderen'

Freight Farms, een bedrijf in Boston, Massachusetts dat containers maakt voor de verticale teelt op water, heeft de introductie van hun nieuwe teeltcontainer aangekondigd: de Greenery. Het nieuwe ontwerp is bedoeld als opvolger voor de Leafy Green Machine, die geleverd is aan 15 landen en 28 Amerikaanse staten.

Volgens Freight Farms bevat de Greenery 70% meer teeltruimte opdezelfde 29,7 vierkante meter oppervlak. Daarnaast heeft het bedrijf volledig nieuwe ontwerpen gemaakt voor bepaalde onderdelen in plaats van de huidige ontwerpen te gebruiken.

"Na jaren van dataverzameling en -ontwikkeling, gebaseerd op de ervaringen van honderden telers in ons wereldwijde netwerk, heeft Freight Farms opnieuw de lat binnen de industrie hoger gelegd met een herontwerp van de container," zegt Freight Farms in een persbericht.

"In plaats van dat we de bestaande technologie in een nieuw jasje hebben gestoken, zagen we de mogelijkheid om geheel nieuwe onderdelen te maken die voorheen niet beschikbaar waren binnen de industrie. Tegelijkertijd is bij Freight Farms de ergonomie van zowel telers en planten de centrale prioriteit om de oogst, efficiëntie en workflow te verbeteren."


Buitenkant van de Greenery

Focus op efficiëntie en grotere gebruiksvriendelijkheid
Freight Farms heeft met de Greenery veel technologische vooruitgang geboekt met het doel om de verticale teelt op water drastisch te veranderen. Wanneer je kijkt naar de lijst met verbeteringen, wordt duidelijk dat efficiëntie in zowel het gebruik van bronnen als plantengroei, samen het het gebruiksgemak van onderdelen, een belangrijke focus zijn geweest.

Wat de gebruiksgemak betreft heeft Freight Farms een mobiel stellingsysteem geplaatst waarmee telers de groeilagen en LED-panelen kunnen verschuiven, zodat ze de workflow kunnen verbeteren en een aangepaste lay-out kunnen creëren.

Het interieur is bovendien verbeterd door voorheen ongebruikte ruimte te gebruiken, wat de Greenery extra ruimte geeft. "Een uniek plantenpaneel met kanalen vervangt de traditionele kolommen met gewassen en zorgt voor 70% meer groeiruimte binnen dezelfde kleine ruimte. Bovendien is dit ruimte die voorheen niet gebruikt werd," zo vertelt het bedrijf. "In de Greenery is ook 30% meer kweekruimte."

Het gebruik van bronnen is ook geoptimaliseerd door een betere verdeling van de LED-lichten en het klimaatcontrolesysteem, wat leidt tot minder water- en elektriciteitsverbruik. Zoals Freight Farms het beschrijft: "Omdat de LED-lampen heel direct schijnen, is er weinig verlies van licht en dus van elektriciteit. Bovendien wordt er, ondanks dat de intensiteit van de lampen drie keer hoger is, niet ook drie keer meer elektriciteit verbruikt."

Het nieuwe krachtige klimaatcontrolesysteem condenseert en recyclet het overtollige vocht daarnaast volgens de ontwikkelaars zo efficiënt dat het in bepaalde vochtige regio's meer dan 5,6 liter water per uur opvangt, waardoor sommige locaties van de Greenery meer water opvangen dan dat ze verbruiken.


Er zijn verschillende posities van de stellingen mogelijk, van de standaardpositie (rechtsboven), posities die geschikt zijn voor grote gewassen, en ook de oogstpositie (rechtsonder).

Slimme teelt
In de Greenery zijn ook systemen toegevoegd om het klimaatsysteem en de geautomatiseerde systemen op afstand te bedienen. Alle data van de bedrijven wordt overgedragen naar besturingsapparaten zoals desktops, tablets en telefoons. Daarnaast kunnen telers de gewenste omgevingsomstandigheden invoeren in het systeem, gebaseerd op bestaande data.

"Elk onderdeel van de teeltcontainer wordt van de grond af aan opgebouwd met farmhand IoT integratie, dat ongeëvenaarde controle en transparantie creëert bij de teelt," zegt het bedrijf.  "Door het gebruik van IoT-aangesloten sensoren, stuurt de Greenery data van het klimaatsysteem, de onderdelen en camera direct door naar farmhand.

Met de catalogus van Freight Farms met echte groeidata kunnen telers de ideale omgevingsomstandigheden of 'recepten' voor een consistente gewaskwaliteit nabootsen. "Ze kunnen zelfs niet-inheemse gewasvariëteiten beschikbaar maken voor hun lokale markt door een milieu te creëren dat normaal niet in hun regio voorkomt." 

Brad McNamara, medeoprichter en directeur van Freight Farms, zei dat de componenten van de Greenery voor een grote verandering bij de teelt in containers zorgt. "De vooruitgang in het gebruik van data en sensortechnologie zijn een fundamentele verbetering voor de workflow van de teler en de veelzijdigheid van de productie," zei hij.

"Ook creëert het totale transparantie voor consumenten. Van een krop romaine sla kunnen groeifases ieder uur getraceerd worden tot aan het zaadje dat geplant is. Die standaard werd voorheen als onmogelijk gezien en we hopen dat de gehele sector deze standaard nu zal gaan overnemen."


In de belangrijkste kweekruimte van de Greenery staan 88 plantpanelen en 112 LED-panelen, met een 5:1 rood-tot-blauw lichtratio. 

Vooruitkijken
Volgens Freight Farms is de Greenery veelzijdig genoeg om gebruikt te worden door zowel individuele telers als grote regionale distributeurs. Het bedrijf voegt toe dat, omdat het nieuwe ontwerp zo gericht is op het toevoegen van extra ruimte en dit zeer effectief is gedaan, het probleem van arbeid en de hogere kosten die met deze soort teelt worden geassocieerd worden aangepakt. En de Greenery is niet alleen geschikt voor stedelijke gebieden maar ook voor afgelegen locaties, zolang de noodzakelijke bronnen als elektriciteit en water aanwezig zijn.

"De Greenery is de meest krachtige op zichzelf staande container voor de teelt op water die beschikbaar is. Het bevat een volledig verbonden technologieplatform dat je met geen enkele andere combinatie van producten in de industrie kunt bereiken," voegt de medeoprichter en operationeel directeur van Freight Farms Friedman,  Jon Friedman, toe.

"Door een teeltbedrijf te ontwikkelen dat door iedereen en in ieder klimaat bediend kan worden en dat geschikt is voor verschillende bedrijfsdoelen, helpt ons team een hogere standaard voor het voedselsysteem te creëren dan dat voorheen mogelijk was." 

De Greenery is vanaf heden beschikbaar in de voorverkoop. Verderop komend voorjaar zal de Greenery ook algemeen beschikbaar worden.

Voor meer informatie:
www.freightfarms.com/greenery


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven