Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cargolite rolt verpakkingsconcept uit op Ethiopische markt

Geen geplette dozen of beschadigde bloemen, meer stelen per doos, een betere stapelbaarheid en lagere transportkosten. Dit zijn de voordelen van het Cargolite verpakkingsconcept, dat het bedrijf onlangs uitrolde bij enkele kwekers in Kenia. Afgelopen week is het het concept ook in Ethiopië gelanceerd, tijdens de Hortiflora Expo 2019 in Addis Abeba.

 
Het Cargolite concept. Klik
hier voor meer gedetailleerde informatie over het concept. 

Oserian
In 2016 werd het verpakkingsconcept geïntroduceerd bij de Keniaanse kweker Oserian. Directeur Oserian Neil Hellings: "We hebben er geen spijt van te zijn overgestapt op het Cargolite systeem. Het heeft niet alleen een belangrijk commercieel verschil gemaakt, maar zorgt er ook voor dat we een groter volume kunnen vervoeren, we minder handwerk hebben en dat er minder schade aan de bloemen ontstaat."

"In een tijd waarin een duurzame werkwijze steeds belangrijker worden, biedt het concept de industrie de mogelijkheid om producten op duurzame wijze te vervoeren met veel minder papier. Het karton dat gebruikt wordt is recyclebaar. De sluitclips zijn gemaakt van gebruikt plastic en kunnen gemakkelijk gerecycled worden."


John Kowarsky en Amnon Zamir van Cargolite tijdens IFTF 2018 in Vijfhuizen.

Hoe was 2018?
Terugkijkend op 2018 is John Kowarsky, eigenaar en directeur van Cargolite, zeer tevreden. "In 2018 zijn bijna 1000 air pallets met luchtvracht naar Nederland en het VK vervoerd. Verschillende grote bedrijven hebben aldus kennis kunnen maken met het concept, en ook zijn bedrijven als Kuhne Nagel en Panalpina zeer bedreven gebleken in het verwerken van Cargolite. Dat zorgt op zijn beurt ook weer voor groei van het systeem.

Vooruitkijkend naar 2019 verwacht Kowarsky dan ook een goed jaar. "Sinds januari werken we samen met Acme Containers PLC in Kenia en dit zal de marketingpositie van Cargolite op de Keniaanse markt verder versterken."

Kloksgewijs: Van vrachtwagen naar scanner en van het opbouwen van de pallets tot de volledig opgebouwde pallets.

Introductie in Ethiopië
In september 2018 heeft Cargolite in samenwerking met Ethiopian Airways proeven uitgevoerd op twee teeltbedrijven in Ethiopië. "De air pallet is gebouwd op de nieuwe, hypermoderne faciliteit van Ethiopian Airways op het vliegveld van Addis Ababa."

Er zullen in april en mei 2019 tot 20 air pallets vanuit Ethiopië naar Nederland worden geëxporteerd. Daarmee gaat de regelmatige leveringen van Cargolite dozen uit Ethiopië van start.

Voor meer informatie:
Cargolite

John Kowarsky
E-mail: johnk@nalto2012.com
www.cargo-lite.com

Publicatiedatum: