Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijzondere orchideeënteelt in Siberië

Aan de vooravond van Vrouwendag hoopt een bloemenkweker in Buryatia, diep in Siberië aan de oevers van het Baikal meer gelegen, meer dan 4000 orchideeën te verkopen.

Bij Orchidelia worden meer dan 25 orchideeënvariëteiten gekweekt: standaard, midi, mini, grandi en multiflora, van verschillende kleuren van klassiek wit en zachtroze tot felle en veelkleurige met complexe patronen. Velen van hen zijn populair bij verzamelaars.

"Onze westerse collega's concentreren zich op de meest populaire variëteiten, terwijl wij proberen ongewone variëteiten te ontdekken. Daarom geven steeds meer verzamelaars de voorkeur aan onze orchideeën. Bovendien duurt de levering van geïmporteerde bloemen meer dan een week. Ze worden meerdere keren ingeladen en herpakt, wat hun toestand geen goed doet. Hierin zijn onze orchideeën in het voordeel en ze zijn vaak ook goedkoper omdat er geen douanekosten zijn, enz.", aldus Aryuna Damdinova, projectmanager van Baikal Production and Logistics Company, het bedrijf achter Orchidelia.

De kas voor jaarronde orchideeënteelt heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, waarmee het de grootste is in Oost-Siberië. Er is in totaal 6,7 miljoen euro in het project geïnvesteerd en er werken 25 medewerkers in de kas. Momenteel overwegen ze om hun productiegebied en kasareaal uit te breiden omdat de vraag van de orchideeën uit Buryatia toeneemt.

Orchidelia zal zijn tropische, exotische planten presenteren op de Crocus Expo IEC op de Flowers Expo 2019 (10-12 september).

Bron: Ministry of Economics of the Republic of Buryatia

Publicatiedatum: