Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouwgebied Siberië breidt uit

Glastuinbouwgebied Siberië in Limburg breidt uit met circa 55 hectare. De beschikbare kavel ligt ten westen van het glastuinbouwgebied Siberië (Venlo). Het glastuinbouwgebied maakt onderdeel uit van Greenport Venlo en ligt op vijf minuten rijden van Duitsland. Voor ondernemende glastuinbouwbedrijven in zowel groenten- als (zacht)fruitteelt, die op zoek zijn naar schaalvergroting, biedt deze kavel volop kansen. De nabijheid van een grote Duitse afzetmarkt en de internationale exportmogelijkheden richting Europa zijn een pre.

Klik hier voor een vergroting

Internationale concurrentiepositie
Volgens Arnaud van der Eijk, commercieel directeur bij Wayland Developments, heeft het gebied zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. "Ik zie vernieuwen uit de agrarische sector, scholen, provincie en gemeenten nauw samenwerken aan innovaties op het gebied van gezonde en veilige voeding en andere groene producten. Greenport Venlo, waar Siberië en Californië onderdeel van zijn, heeft daardoor inmiddels een sterke internationale concurrentiepositie opgebouwd als het agro logistieke knooppunt Venlo."

Groei door erfpachtconstructie
De groei van het glastuinbouwgebied Siberië Is mede mogelijk gemaakt door het erfpachtbeleid van de Provincie Limburg. Via deze constructie koopt de Provincie de grond waarop een kas wordt gebouwd en verpacht de grond weer aan de ondernemer voor bepaalde tijd. Gedurende de looptijd van deze erfpachtconstructie heeft de ondernemer de mogelijkheid om de gronden van de Provincie te kopen. Ook gemeente Peel en Maas steunt initiatieven van glastuinbouwondernemers.

Ontwikkelen met oog voor duurzaamheid
Binnen het glastuinbouwgebed wordt het Cradle-2-Cradle principe toegepast. Thema's als energie, water, groenstructuren en mobiliteit spelen een belangrijke een rol bij de ontwikkeling van deze glastuinbouw hotspot. Arnaud: "Wayland Developments ontwikkelt altijd direct voor en met glastuinbouwondernemers. Wij zijn blij met de realisatie van een bio-energie-installatie en de aanleg van een warmtenetwerk In het gebied. Er zijn al een paar interessante gesprekken gevoerd met glastuinbouw georiënteerde adviesbureaus, agrarische makelaars en geïnteresseerde ondernemers. Geïnteresseerden adviseren wij haast te maken om in gesprek te treden. Door de ideale kavelmaten en alle aanwezige duurzame energievoorzieningen verwachten we de nieuwe kavel van 55 ha, die nog beschikbaar is, snel te verkopen."

Samengevat zijn de voordelen van vestiging op Glastuinbouwgebied Siberië: onderdeel van Greenport Venlo, directe ontsluiting via A67 (5 min. van Duitsland), afzetmarkten, kennispartners en personeel aanwezig, ruime kavels voor glastuinbouw, 20 ha, 40 ha, 55 ha, de aanwezige energievoonieningen en de directe beschikbaarheid.

Voor meer informatie:
Arnaud van der Eijk
Wayland Developments
T 010-5210881
E avandereijk@wayland.nl 
www.waylanddevelopments.nl  

www.glastuinbouwsiberie.nl

Publicatiedatum: