Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tulpen komen tot bloei op scholen

Het blijft een fascinerend proces: het tot bloei komen van een tulp vanuit haar bol. Het bijzondere groeiproces van deze bolbloem kan door basisschoolleerlingen gevolgd worden in een speciaal ontworpen kar met ledverlichting en bijbehorend lesprogramma.

Sinds enkele jaren wordt op basisscholen in Noord-Holland de Tuinbouwbattle gehouden met als uitdaging: wie teelt de beste tulpen?

Na ongeveer drie weken zijn de tulpen klaar om geoogst te worden. De leerlingen doen dat zelf en ze maken ook de tulpenbossen. Daarna mogen ze zelf bedenken wat ze met de tulpen (en de eventuele opbrengst daarvan) gaan doen.

Enthousiaste kinderen, meester en juffen hebben weer meegedaan. Enkele enthousiaste reacties: 

"Ik wil u laten weten dat wij gisteren het tulpenproject hebben afgesloten met een tulpenverkoop. De kinderen waren dolenthousiast en er stonden rijen dik voor de kraam. Ze hebben er ook nog zelfgemaakte tulpenkaarten bij verkocht. Verder hadden we in de klas een hele muur met informatie hangen (allerlei soorten tulpen, hoe ontstaat een nieuwe, grafieken etc). Het was een mooi project, bedankt daarvoor." 
Nicole Mooij, Basisschool de Burijn Alkmaar

Yellowflight-tulpen
"Wij, groep 8 van de Rudolf Steinerschool, hebben genoten van uw tulpenkar. Vandaag zijn de bossen verkocht, we zitten nu al op € 92,- euro. Morgen gaan we verder. Het geld wordt besteed aan het kamp van onze klas op Texel, begin juli. Al met al, heel erg bedankt."
Groet, Greta Staal, de juf van deze klas.

Basisschool De Meertuin in Slootdorp heeft binnen 13 dagen de tulpen geoogst en verkocht. 

De karren die gebruikt worden tijdens deze Tuinbouwbattle staan op vrijdagavond 25 januari (18.30 – 21.00 uur) en zaterdagochtend 26 januari (10.00 – 13.00 uur) tijdens de open dagen op de vmbo-vestigingen van het Clusius College.

Kom je een kijkje nemen? 

Bron: Clusius College / Greenport Noord-Holland Noord

Publicatiedatum: