Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreidingen in milieuvriendelijke oplossingen

Op de IPM Essen presenteert Desch Plantpak een serie innovatieve oplossingen en uitbreidingen in het assortiment milieuvriendelijke producten.

'Recover' is het antwoord van Desch Plantpak op de vraag naar een betere scheiding van plastic producten gedurende het afvalverwerkingsproces. De Recover -producten hebben in Duitsland een blauwe kleur; voor de Engelse markt is een taupegrijze kleur ontwikkeld. Alle Desch-producten worden gemaakt van gerecycled plastic en zijn steeds opnieuw recyclebaar.

Daarnaast is het merk D-Grade verder uitgebreid en bestaat het nu uit D-Grade Bio, D-Grade Fibre en D-Grade EVO:

  • D-Grade Bio heeft de hoogste certificering TüV Biobased: 4 sterren. Dit betekent dat de producten voor meer dan 80% uit biobased materiaal bestaan. Al deze producten zijn industrieel composteerbaar en gecertificeerd volgens TüV OK compost Industrial. D-Grade Bio heeft nu ook een 8cm bloempot speciaal voor teelt volgens hydroponics.
  • D-Grade Fibre biedt een assortiment packs en trays op basis van papierpulp.
  • Geheel nieuw is D-Grade EVO. De potten van D-Grade EVO zijn gemaakt van groenafval en 100% biologisch afbreekbaar. Ze kunnen met plant en al in de grond worden gezet, de potten worden door de natuur afgebroken.

Naast Recover en D-Grade presenteert Desch Plantpak een fraaie noviteitenwand, met daarop onder meer de Nora XL, de Grow&Go-pot 27cm met extra grond en watervolume, de uitbreiding van de Epla decoratieve sierpot Mayca met 17, 19 en 29cm – daarmee biedt Mayca nu een complete serie. Verder bijvoorbeeld de exporttray 38171 voor een optimale belading van 11,5cm orchideepotten. Er passen 6 trays op een laag van een Deense kar, dus 60 planten totaal per laag. De trays zijn voorzien van bodemgaten voor ontwatering en hebben een boogconstructie voor extra stevigheid met minder materiaal.

Tot slot bij Desch Plantpak op de IPM veel aandacht voor het plantenpaspoort. Voor elke bezoeker ligt er een klaar. Ook de nieuwste editie van Colour Your Story en de catalogus zijn verkrijgbaar op de stand.


Voor meer informatie:
Desch Plantpak
desch.nl

Publicatiedatum: