HortiContact: rustige start beurs, drukte vooral op parkeerplaats

Tholen – De HortiContact in Gorinchem is gistermiddag om 13.00 van start gegaan. Ook vandaag en morgen is de belangrijkste relatiebeurs voor de Nederlandstalige glastuinbouw de plek om de laatste ontwikkelingen op glastuinbouwgebied te komen bekijken.

Dit jaar wordt de beurs voor de zestiende keer georganiseerd en met meer dan 500 stands is het het grootste netwerkevenement voor de Nederlandse tuinbouw. 

Op rechts Martin van Zeijl, maar die zien we vaak genoeg op beurzen. Op links Piet Bom, oprichter van Bom Group en grondlegger van talloze innovaties voor de kassenbouw. Met 81 jaar is hij niet meer actief in het bedrijf, maar van achter de geraniums zitten is nog geen sprake: Piet is nog altijd ondernemer en reist nog rustig de wereld over.

Smaaktesten bij Syngenta. Pieter Stijnen laat u graag de vier snoeptomaatjes met elkaar vergelijken

In de rij
Natuurlijk zou een Nederlandse tuinbouwbeurs geen Nederlandse tuinbouwbeurs zijn als er niet genoeg gemopperd wordt. Op dag 1 was niet alleen de drukte in de paden onderwerp van gesprek, maar ook de invoering van het betaald parkeren bij de Evenementenhal. Daarbij kwamen deels de kosten (5 euro voor een dagkaart) maar vooral de extra wachttijd ter sprake. Het binnenrijden en verlaten van de parkeerplaats zorgt op toptijden immers al voor vertraging. Het verminderen van het aantal toeritten en het toevoegen van een slagboom draagt daar niet aan bij. Anderzijds: zolang er hierom gemopperd wordt, gaat het nog best in de Nederlandse tuinbouw. 

Marieke Delisse en Berrie Schuurman. WDP presenteert de nieuwe horizontale klemveer voor het gemakkelijk bevestigen van lijmstroken tegen Tuta Absoluta

 

John van Hagen, Mart van Zeijl, Tineke Jas en Simone van Hagen van Therm-Control Buigen naast het kleine broertje van de grote tomaat die het beursplein voor de hoofdentree bij de Evenementenhal siert. 


Fotoreportage! 
Ook onze teams van Groentennieuws en BPnieuws zijn vandaag natuurlijk ook op de beurs. Voornamelijk natuurlijk om rond te lopen en iedereen op de foto te zetten, maar ook in onze stand. Kom vooral langs op stand G112 voor het Handboek Kasgroenten, de Greenhouse Guide en natuurlijk gewoon een kopje koffie en een praatje.  

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven