Packaging Automation presenteert milieuvriendelijke traysealers in Berlijn

Packaging Automation zal tijdens Fruit Logistica gerobotiseerde traysealers presenteren voor het verpakken van alle soorten groenten en fruit in voorgevormde trays. Het team zal klaarstaan om de nieuwste technologieën te demonstreren waarmee de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk verhoogd kan worden. 

De nieuwste aanwinst van PA is de Revolution XL Twin Lane traysealer die voorzien is van een verlengde sealtafel en sterker verhittingsvermogen waardoor de productiviteit met wel 25% toe kan nemen. 

Het elektromagnetische sealstation levert meer sealkracht zodat ondanks de snellere doorvoer een optimaal resultaat gegarandeerd blijft.

De traysealers van PA zijn zeer veelzijdig, waarbij gepatenteerde motion control technologie wordt toegepast om de snelheid van de machines te maximaliseren. Ze functioneren zonder gebruik te maken van perslucht waardoor het proces milieuvriendelijker wordt en de CO2-voetafdruk wordt verkleind. De machine zal tentoongesteld worden met herbruikbare en composteerbare verpakkingsoplossingen, zodat beantwoord wordt aan de eisen van de huidige markt. 

De machines zijn voorzien van het unieke capsule-systeem van PA, waarmee de de onvoorziene uitvaltijd tot 90% kan worden teruggebracht en dat zeer eenvoudig door de klant zelf te verwisselen is.

PA zal ook haar nieuwe geïntegreerde weegsysteem MiWeigh presenteren, waarmee de productiviteit in pakstations en aan productielijnen verhoogd kan worden. Meerdere weegschalen aan één lijn worden rechtstreeks bediend via een centraal scherm dat realtime uitgebreide informatie weergeeft, zodat het verpakkingsproces gevolgd kan worden en er zo nodig aanpassingen plaats kunnen vinden. De prestaties van operators en productverlies zijn te volgen via een KPI-set. Er zijn schermen beschikbaar waarmee de operator live de voortgang kan volgen. Het MiWeigh-systeem kan desgewenst gekoppeld worden aan en bediend worden door de traysealer.  

De machines kunnen worden aangesloten op een internetnetwerk waardoor het serviceteam van PA te allen tijde de status van de machines kan monitoren en eventuele storingen telefonisch kan melden.

Er kunnen verpakkingslijnen worden geïnstalleerd met tray-ontnesting, transport-,  vul- en sealsystemen, waaronder ook onder voor verpakkingen onder gemodificeerde atmosfeer (MAP). Zowel folie- als plastic traysealing behoren tot de standaardmogelijkheden van alle machines. 

Voor meer informatie:
Packaging Automation Ltd
Claire Carless 
Email: claire.c@pal.co.uk  
Tel: +44 1565 755000 
www.pal.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven