Kartonnen schaaltjes als duurzame verpakkingsoplossing

Duurzame verpakkingen vormen momenteel bij veel producenten en retailers een belangrijke pijler in het beleid. Bij veranderende wensen en eisen is het belangrijk om snel en efficiënt nieuwe verpakkingsoplossingen te kunnen realiseren. Daarom organiseert Boix tijdens de Fruit Logistica een live demo van de MCT-1 schaaltjesmachine, waarbij beursbezoekers alle functionaliteiten live kunnen zien en gelegenheid hebben voor het stellen van vragen.


MCT1-VE schaaltjes opzetmachine

Boix, fabrikant en wereldwijd leverancier van dozenopzetmachines, zet deze Fruit Logistica 2019 in Berlijn groots in op kartonnen schaaltjes als duurzame verpakkingsoplossing. Tijdens de beurs zal de verpakkingspartner de MCT-1 schaaltjes opzetmachine presenteren voor het automatisch en machinaal opzetten van schaaltjes uit zowel golfkarton als massief karton. Daarnaast grijpt Boix de internationale vakbeurs aan voor de introductie van de allernieuwste Q-1500 V3 functies, zoals remote access op afstand.

Collage kartonnen schaaltjes op te zetten met Boix MCT1 schaaltjes opzetmachine

Boix MCT-1 dozenopzetmachine voor schaaltjes en trays van massief en golfkarton
De MCT-1 is een automatische en verstelbare dubbelkops schaaltjes opzetmachine. De compacte verpakkingsmachine wordt mechanisch aangedreven door 1 motor die 2 verstelbare koppen aanstuurt met behulp van drijfstangen. Hierdoor kan de machine met een snelheid tot 6.000 – 7.000 trays per uur gelijktijdig 2 verschillende formaten schaaltjes opzetten van zowel golfkarton als massief karton. Voor het wisselen van formaten is geen gekwalificeerde monteur nodig.

Kartonnen schaaltjes tomaatjes - Boix MCT1 schaaltjes opzetmachine

De schaaltjesmachine is een instapmodel uit het assortiment dozenopzetmachines van Boix Europe. De levertijd bedraagt circa 30 tot 60 dagen. De kleine kartonnen schaaltjes, die met deze dozenopzetmachine kunnen worden opgezet, zijn zeer geschikt voor het verpakken van groenten en fruit.


Q-1500 dozenopzetmachine + AR5 stacker

Nieuwe functies Boix Q-1500 V3 dozenopzetmachine
De Boix Q-1500 dozenopzetmachine - één van de meest populaire dozenopzetmachines binnen het Boix-assortiment -is uitgebreid met een aantal nieuwe functies, die Boix zal introduceren tijdens de Fruit Logistica. De meest opvallende vernieuwing is remote access voor machinebeheer op afstand. Deze functie zorgt ervoor dat Boix Q-1500 dozenopzetmachines waar ook ter wereld altijd binnen handbereik zijn voor het op afstand uitlezen, bewaken en beheren van data. Dit biedt producenten meer gemak voor machinebeheer, technische analyse, datalogging en onderhoud. Andere nieuwe functies zijn de verhoging van de standaard maximum productiesnelheid van 1.500 trays per uur naar 1.800 trays per uur en de aangepaste duwerpositie die een maximale compressietijd garandeert tijdens het vormen van kartonnen plano’s.

Kartonnen schaaltje appelen - Boix MCT1 schaaltjes opzetmachine

U vindt de stand van Boix in hal 6.1. Standnummer A-12 op Fruit Logistica in Berlijn.

Kartonnen schaaltje kiwi - Boix MCT1 schaaltjes opzetmachine

Voor meer informatie
Boix Europe BV
Ramona Fredriks
T: 0313 – 670 460
sales@boixeurope.com
www.boixeurope.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven