Flora@Home van PostNL en BloemenStorm op de stip in Flower Sience café

In het Flower Science / GO (GroenOnderwijscentrum) café van 8 januari 2019, tijdens de Mechanisatie Tentoonstelling in Vijfhuizen, kunt u o.a. kennis maken met Flora@Home van PostNL, waarmee webwinkels dagverse bloemen en planten aan het assortiment kunnen toevoegen. Direct van de kweker in Nederland, in een mooie box bezorgd in heel Europa. Bas van Dam, business developer bij PostNL vertelt over hun denkproces en hoe zij daarmee een typische Nederlandse industrie naar de e-commerce willen brengen.

Daarnaast is het podium vrijgemaakt voor BloemenStorm. BloemenStorm biedt een oplossing voor het probleem van overschotten in bloembollen. Overschotten ontstaan vaak, omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod vaak moeilijk te voorspellen is. BloemenStorm sprong hierop in en ontwikkelde duurzame circulaire bloembakken voor de openbare ruimtes. Frank Berbée vertelt hoe zij met hun ‘box’ met bloeiende bollen de openbare ruimte inkleuren.

Daarna presenteren vijf groepen studenten van Hogeschool Inholland hun inzichten over de samenhang tussen de thema's Duurzaamheid, Gewasbescherming, Vitale Teelt, Logistiek en Marketing in de bloembollensector.

Programma:
15:30 uur Inloop en posterpresentaties in het auditorium van de Mechanisatie Tentoonstelling
16:00 uur Welkom door Groen onderwijscentrum en Flower Science
16:10 uur Flora@Home een logistieke uitdaging voor PostNL door Bas van Dam
16:30 uur BloemenStorm een duurzame oplossing voor onbenutte bollen door Frank Berbée
16:45 uur Presentaties Studenten Hogeschool Inholland
17:45 uur Paneldiscussie
18:00 uur Netwerkborrel met broodje op het Kennisplein midden op de beurs
18:30 uur Afronding, vrije rondgang over de beurs

Het GO café vindt plaats in de Expo Haarlemmermeer, Stelling 1 in Vijfhuizen, op dinsdag 8 januari van 15:30 – 18:30 uur. Meer informatie en de mogelijkheid u aan te melden vindt u op flowerscience.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven