Nieuw: BabyPlant en MilShake, made in Calabria

Vivai Milone uit het Italiaanse Lamezia Therme, regio Calabrië, heeft een nieuw project gelanceerd: de BabyPlant collectie. Ook wordt er nog een andere noviteit op de markt gebracht: MiLshake. De beroemde milkshake-beker wordt gecombineerd met een bloemenmix die kan worden geplant. Het idee is om mensen bewuster te maken van het gevoel ergens voor te zorgen en te wachten tot het groeit en om zo een gevoel voor groen en groei over te brengen.

"Het project is niet alleen ontstaan vanuit commercieel oogpunt, maar het promoot ook een filosofie. Vanwege de manier waarop ons bedrijf is gestructureerd, bereiken we in feite zelden consumenten. Vanwege het type planten dat we produceren en de strenge kwaliteitsnormen waaraan we moeten voldoen, communiceren we meestal met technici en retailers. Dit betekent dat we volledig afwezig zijn in de communicatie met de consument en het BabyPlant-project is een goede manier om hem rechtstreeks te bereiken." Dat zegt Emanuela Milone, agronoom en laboratoriumtechnicus.

"De eerste experimenten werden uitgevoerd in speciale dozen of potten. Dit waren miniatuur zaailingen, zoals vijgen en kiwi’s. De grootte is teruggebracht tot 5 à 6 cm in de doos en zelfs  tot 2 cm in de pot. Alles is ontstaan als een grapje toen mijn zus ging afstuderen en ik leuzen in de verpakking schreef”, zegt Emanuele.

Het was een succes en er kwamen meer verzoeken voor verschillende evenementen. "Op dat moment hebben we de beschikbaarheid verhoogd en kwamen er verschillende accessoires. De doos is volledig te personaliseren." De plantjes zijn bijvoorbeeld zeer geschikt als geschenk.

MiLshake: een mix van bloemen voor jong en oud
"We hebben de pot ‘gestolen’ van de beroemdste fastfoodketen en samengewerkt met een gespecialiseerd bedrijf dat een schijf van cellulose heeft vermengd met bloemzaden met het logo van BabyPlant."

Zodra de bloemen verschijnen, kunnen MiLshakes direct in de grond worden geplant, omdat ze milieuvriendelijk zijn en smelten met irrigatiewater. Het deksel is gemaakt van PLA, een soort plastic verkregen uit maïs, dus het is 100% milieuvriendelijk.

"Het doel van MilShake is om de waarden van zorg en verwachtingen over te brengen, waarden die in de landbouw belangrijk en waarvan de nieuwe generaties misschien te weinig weten. Dit gaat niet over onze kernactiviteiten en de prijs is vrij laag. We hechten veel meer aan de waarde die ermee wordt overgedragen."

Het BabyPlant-assortiment heeft, net als MilShake, als doel om het gevoel van landbouw over te brengen. "Degenen die ons bedrijf bezoeken om onze producten te kopen, zien ook ons lab en begrijpen dat landbouw niet alleen draait een tractor en een schoffel. We moeten benadrukken dat er een ander soort landbouw is waarbij het draait om kwaliteit, vaardigheden, ondernemingsdrang en maatschappelijke verantwoordelijkheid."

De BabyPlant- en MilShake-lijnen zijn momenteel alleen beschikbaar bij Vivai Milone zelf. "We zouden meer capillair kunnen zijn, maar dan verliezen we de basisboodschap die het product op zichzelf bevat", concludeert Emanuele.

Contact:
Vivai Milone
C.da Cerasia, 32
88046 Lamezia Terme (CZ)
Tel.: +39 (0)968 209067
Fax: +39 (0)968 1940607
Email: emanuela@vivaimilone.it
Web: www.vivaimilone.it
Facebook: www.facebook.com/VIVAIMilone


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven