Florensis Rijsenhout kiest voor drievoudige scherminstallatie

Tholen - De eerste afdeling van de nieuwbouw kas van Florensis in Rijsenhout is al in productie. Er is de laatste maanden door verschillende partijen hard gewerkt om op tijd klaar te zijn. Alles verliep volgens planning. Dat was een speciaal bedankje waard. Florensis hield na de laatste bouwvergadering een bescheiden feestje waarin iedereen uitvoerig werd bedankt. Dave Boer van Huisman Scherming: ”Ze waren heel tevreden over de voortgang van het project. Dat is waar we het voor doen, tevreden klanten.”

Drievoudige scherminstallatie
Huisman Scherming plaatste een drievoudige scherminstallatie in Rijsenhout. Er is gekozen voor drie separate scherminstallaties. Het verduisteringsdoek wordt zowel ’s winters als ’s zomers gebruikt. Dave: ”De dagen duren in de zomer soms te lang voor het gewas. Door de witte kleur aan de bovenkant van het verduisteringsdoek kun je, naast het licht, ook de warmte van de zomerzon zoveel mogelijk buiten houden. En de witte onderkant zorgt voor een betere reflectie van het groeilicht.”

Het middelste doek is een zonneschermdoek. Het onderste scherm is een helder diffuus doek. Dit doek is een H2No-doek. Het voordeel van dat doek is dat er geen condensdruppels aan het doek kunnen blijven hangen. Het water verspreidt zich als een film over het doek heen. Het grote voordeel daarvan is, dat het vocht sneller weg kan. Het verdampt eerder. Door de afvoer van het overtollige vocht is het groeiklimaat beter. Dave:”Een ander voordeel is dat de waterfilm beter licht doorlaat dan de waterdruppels die aan niet H2No-doeken kunnen hangen.”  

Om de planning te kunnen volgen, moest er goed gekeken worden naar de integratie van alle onderdelen van dit project. Dave:”Onder leiding van Maik Rodenrijs van AAB en de klant is hier uitvoerig aandacht aanbesteed.  Scherming, hijsverwarming, koeling, belichting en gevelschermen zitten elkaar nu niet in de weg. Ze vullen elkaar aan.” Huisman Scherming heeft het project in twee fases uitgevoerd. De technische installatie werd los getrokken van de montage van de schermdoeken. De schermdoeken worden zo kort mogelijk voor de aanvang van de teelt geplaatst om vervuiling te voorkomen.

Voor meer informatie:
Huisman Scherming
Dave Boer
E: dave@huismanscherming.nl 
K: 06-54917411
T: +31(0)174 – 512 733
www.huismanscherming.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven