Sierteelt Sales

De toegevoegde waarde van externe verkoopondersteuning

Tholen - Vroeger viel het kweken en verkopen samen, tegenwoordig zie je dat veel minder. De bedrijven zijn simpelweg te groot geworden, de verschillende afzetkanalen zijn verveelvoudigd, de handel is internationaler geworden en wat er aan regeltjes en bijkomende zaken bijkomt, neemt alleen maar toe. Aan de andere kant zie je kwekers ook vaker hun toevlucht nemen tot een externe verkoper, iemand die zich fulltime in de handel begeeft en daar over de jaren heen feeling voor heeft ontwikkeld.

Cees Bronkhorst en Ronald Lamers van SierteeltSales, met in het middens Nielen van Oase Plant

Een voorbeeld daarvan is SierteeltSales, het bedrijf van Ronald Lamers. Elk jaar meldt hij weer enkele kwekers aan zijn klantenbestand te hebben toegevoegd. “Wij doen weinig aan acquisitie om kwekers binnen te halen, zij komen in de meeste gevallen zelf naar ons toe. Dit bewijst volgens mij de toegevoegde waarde die wij kunnen bieden”.

Voordelen
Frans Nielen van Oase Plants (producent van de ‘Pink Kisses’) is één van die kwekers, die zich door Ronald Lamers en collega Cees Bronkhorst laat adviseren en vertegenwoordigen. Frans: “Ik zit met mijn kwekerij in Helenaveen, op de grens van Brabant en Limburg, en dat is ver van de klantgroepen. Ronald en Cees lopen voortdurend in de handel rond en hebben ook contact met andere kwekers, waardoor ze een goeie kijk hebben op het actuele assortiment. Zij kunnen mij daardoor goed adviseren.”

“Daarnaast hebben zij een groep kwekers onder zich”, vervolgt Frans, “voor wie zij ook de (seizoens-)producten jaarrond promoten in de markt. Het voordeel voor mij is dat daardoor mijn producten het hele jaar door onder de aandacht blijven. Zo kunnen wij als plantenkwekers samen beter verkopen.”

Welkom
“Iedere kweker is welkom bij ons, maar we proberen om zoveel mogelijk overlap van producten in het assortiment te voorkomen", voegt Ronald toe. "Maar hoewel SierteeltSales inmiddels een mooi assortiment binnen de gelederen heeft, is er zeker ook nog ruimte voor verbreding in de tuinplanten en de bloeiende- en groene kamerplanten”.

Voor meer informatie:
Sierteelt Sales
Nijverheidstraat 45
6681 LN - Bemmel
M: +31 6 57 88 25 26
E: info@sierteeltsales.nl
www.sierteeltsales.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven