Van den Bos en Beekenkamp Verpakkingen realiseren besparing van 300.000 kg plastic op jaarbasis

Jaarlijks verscheept Van den Bos ongeveer één miljoen kratten gevuld met leliebollen. Deze bollen worden verpakt in plastic zakken. Samen met de leverancier van de verpakkingen, Beekenkamp Verpakkingen, heeft men onderzocht wat hieraan verbeterd kan worden.

Dit proces, dat naar eigen zeggen al drie jaar loopt, heeft de volgende innovaties en ontwikkelingen in de hand gewerkt:

  • Beekenkamp gebruikt 100% gerecycled plastic voor de kratten zonder zware metaalvervuiling.
  • Met behulp van Beekenkamp ingenieurs heeft Van den Bos het gewicht per krat geleidelijk verlaagd, resulterend in een jaarlijkse besparing van ongeveer 300.000 kilo plastic in vergelijking met 2015.
  • Geëxporteerde kratten worden zoveel mogelijk gerecycled in het land van bestemming. Partijen kijken ook naar nieuwe opties waarin de kratten een tweede leven kunnen krijgen in andere industrieën.
  • Van den Bos en Beekenkamp evalueren de optie om ingrediënten zoals gras toe te voegen aan de plastic mix. Dat klinkt mooi, maar er moet nog worden uitgezocht of dan de recycle efficiëntie behouden kan worden. Men onderzoekt ook de mogelijkheid het plastic te vervangen voor een 100% afbreekbaar alternatief. Deze zal afbreken door de combinatie van UV licht, water en zuurstof.
  • De komende maanden tijdens het verwerken van de Noordelijk halfrond oogst 2018 zal met behulp van Beekenkamp een testronde gedraaid worden met biologisch afbreekbare plastic zakken. De klanten wereldwijd zullen testkratten ontvangen, deze testkratten zullen groen gekleurd zijn voor gemakkelijke herkenning. De plastic zakken zullen afbreekbaar zijn en kunnen op ieder bedrijf bij het groenafval.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Arthur Sitee, Product Manager Beekenkamp Verpakkingen, asitee@beekenkamp.nl
Veronika Paessler, Commercieel directeur Zuid-Amerika, veronika@vandenbos.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven