Akerboom Freesia aan de slag met GreenMaster

"Digitalisering zit in eenvoud"

Ooit zal ieder bedrijf actief in de sierteelt er aan moeten geloven: Digitaliseren. Kwekers willen een allesomvattend systeem wat enerzijds gemakkelijk in gebruik is en anderzijds niet te veel kosten met zich meebrengt. Akerboom Freesia was op zoek naar een systeem waarbij ze mede haar eigen klanten konden bedienen en het gebruik van de welbekende tijdrovende Excellijsten achter zich konden laten.

Van links naar rechts Theo, Thomas, Mariëlle en Ben tussen de eigen freesia’s in Roelofarendsveen

Akerboom Freesia is een familiebedrijf en onder leiding van de 2e en 3e generatie uitgegroeid tot ’s werelds grootste freesia producent. Akerboom Freesia beschikt over 3 productlocaties en een eigen veredelings-, vermeerderings-, verkoop-, verwerkings- en transportafdeling. Door continu te innoveren in alle facetten van het bedrijf slagen Theo, Ben, Thomas en Mariëlle erin freesia’s te leveren die zich onderscheiden in kwaliteit, geur, kleur en houdbaarheid.

De zoektocht naar een geschikt programma was niet gemakkelijk. De eigen klanten kunnen bedienen vanuit je eigen systeem was één van de zwaarwegende criteria op de lijst van Akerboom. Het systeem moest ook eenvoudig te gebruiken zijn, de voorraad moest gekoppeld kunnen worden aan de prijslijst en Akerboom wilde af van de tijdrovende Excel prijslijsten die te vaak in de SPAM folder van de klanten terecht kwamen waardoor er geen orders volgden.

Akerboom Freesia werd anderhalf jaar geleden door een collega uit de sierteeltwereld gewezen op GreenMaster. “Door de eenvoud van de applicatie werd mijn interesse gewekt,” vertelt Thomas Akerboom. "Technisch zag ik dat GreenMaster up to date was, maar vanwege onze complexe processen zag ik hier niet direct de toegevoegde waarde van in. Na meerdere gesprekken met 9 Knots Solutions B.V., de leverancier van GreenMaster, zag ik dat er tussen de gesprekken door vele veranderingen in de applicatie waren aangebracht waardoor ons proces steeds meer ging aansluiten bij GreenMaster, dat toen nog volop in ontwikkeling was."

GreenMaster is met een internetverbinding overal te gebruiken

"Het systeem is modulair opgebouwd hetgeen betekent dat ik als gebruiker aan de voorkant kan aangeven wat ik allemaal wil gaan gebruiken", vervolgt Thomas. "De achterkant van het systeem verbindt zelf de door mij gevraagde functionaliteiten. Bovendien moet een systeem voor mij makkelijk uit te leggen zijn aan een collega en dat is het ook. Wanneer ik bijvoorbeeld naar het buitenland ga, kan ik voordat ik in het vliegtuig stap de prijslijst invoeren en zie ik bij aankomst direct welke bestellingen er binnen zijn gekomen. Maar ook wanneer ik op bezoek ben bij een nieuwe klant en mij gevraagd wordt een EKT te versturen of eigen stickers of barcodes te gebruiken, is dit allemaal gemakkelijk te realiseren in het systeem. De klant kan het krijgen zoals hij wil en daarmee draagt GreenMaster bij aan de professionaliteit van ons bedrijf".

Eigen assortiment
In de toekomst wil Akerboom Freesia zich richten op het creëren van een eigen assortiment. Op dit moment heeft zij de naam, de kwaliteit, maar nog niet een onderscheidend assortiment. Met het ontwikkelen van eigen soorten wil Akerboom zich gaan onderscheiden van de rest. Wellicht zijn zij over een aantal jaar ook de hoofdleverancier van de potfreesia. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang.

GreenMaster zal Akerboom hierin kunnen blijven ondersteunen wanneer de focus wordt gelegd op het creëren van een eigen assortiment en de relatie met vaste eigen klanten steeds groter gaat worden.   


GreenMaster
Oude Nieuwveenseweg 111-113
2441 CT Nieuwveen
T: 085 2100 195
E: info@9knots.nl
www.greenmaster.nl

 

Akerboom Freesia
Sotaweg 41
2371 GA Roelofarendsveen
M: 06-54974100
E: info@freesia.com
www.akerboomfreesia.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven