30 november, Den Haag

Informatiebijeenkomst innovatieve land- en tuinbouw in Canada

Bent u actief op het gebied van de innovatieve land- en tuinbouw? En wilt u meer weten over de ontwikkeling van de Canadese iHort HUB? Kom dan naar de bijeenkomst over de kansen voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector in Canada, op 30 november in Den Haag.

De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die graag willen samenwerken met Canadese land- en tuinbouwbedrijven. Nederlandse technieken kunnen bijdragen aan het bevorderen en (verder) ontwikkelen van innovatieve manieren om gewassen te laten groeien. Ze kunnen ook helpen bij het stroomlijnen van de bevoorrading van producten.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
Om meer controle te krijgen over de Canadese voedselveiligheid en –onafhankelijkheid, is het belangrijk het oogstseizoen te verlengen, bijvoorbeeld door het gebruik van innovatieve kassen. Daarnaast willen Canadese land- en tuinbouwbedrijven meer lokaal produceren (gedurende het hele jaar), zonder pesticiden. Nederlandse bedrijven en kennisinstituten kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Met name op het gebied van kennis en innovatieve technieken en producten is Nederland sterk en dit wordt ook gezien in Canada.

Atlantic Canada bestaat uit de provincies New Brunswick, Prince Edward Island, Nova Scotia en de provincie New Foundland & Labrador. Het gebied ligt aan het eind van de 8.000 km lange logistieke Canadese keten van voedselimport. Het is voor die regio van groot belang dat vers en gezond voedsel beschikbaar is voor iedereen.

Dalhousie University
De Dalhousie University in Nova Scotia is de meest toonaangevende universiteit in de regio op het gebied van agrarisch onderzoek. De universiteit neemt het initiatief om de iHort HUB te ontwikkelen, geholpen door specialisten vanuit de land- en tuinbouw, het bedrijfsleven, kennisinstituten, kwekers en geïnteresseerde publieke partijen.

iHort Hub
De focus van de iHort HUB ligt op onderzoek en training, demonstratieprojecten, innovatie, het bouwen van een netwerk en het initiëren van een economische en technologische showcase. Het (verder) ontwikkelen van innovatieve manieren om gewassen te laten groeien en het stroomlijnen van de bevoorrading van producten staat voorop. Op die manier kan worden voorzien in de beschikbaarheid van lokaal geproduceerde groente en fruit in Atlantic Canada en daarbuiten.

Kosten en deelname
Meld u aan vóór 26 november 2018. Deelname, inclusief lunch, is gratis.

Locatie:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595AL Den Haag

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Agroberichten Buitenland / Ministerie van LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven