Verkoop Hydrangea Runaway Bride boost door prijzen

Tholen - “Deze nieuwe variëteit is bijzonder rijk bloeiend, fijn in productie en heeft een goede naam. Hij bloeit ook nog eens twee keer in één seizoen.” Jos de Jong is enthousiast over de Hydrangea Runaway Bride en zijn klanten niet minder. De Boskoopse kweker brengt de Hydrangea komend voorjaar 2019 voor het eerst op de markt, maar is voor de leveringen in mei en juni al zo goed als uitverkocht.

In de prijzen
De Runaway Bride is veredeld door een Japanse breeder. Cultivaris presenteerde de kruising tussen scandens en macrophylla tijdens de IPM in Essen begin 2018. In de maanden die volgden viel de plant meermalen in de prijzen. Bij de Chelsea Flower Show kreeg de plant de titel 'Plant of the Year 2018'. In juli volgde de prijs voor 'Best New Plant' tijdens de GLAS Horticulture Show in Dublin.

Deze prijzen en de publiciteit eromheen zorgden ervoor dat er de vraag naar deze nieuwe Hydrangea fors toenam. De Jong Plant komt in het voorjaar met een 6 liter pot, die met name naar tuincentra gaat. De kweker levert via exporteurs aan tuincentra in heel Europa. Tevens produceert de Jong een kleine versie in een 10,5 cm pot. “Die doet het goed bij Britse postorderbedrijven o.a. Thompson & Morgan”, vertelt Jos. “Dat is echt een gevolg van de prijs van de Chelsea Flower Show.”

Andere kleuren
Jos ziet de toekomst voor de Runaway Bride positief in. “We gaan de vraag in de markt zeker volgen en onze productie erop aanpassen. Het is een erg mooie plant die makkelijk bloeit. In de toekomst zitten er nog andere kleuren aan te komen. Ik hoop dat we daarmee nog wat langer kunnen profiteren van de prijzen die de plant in de wacht heeft gesleept.”

Voor meer informatie:
De Jong Plant BV

Alfensvaart 11
2771 NM Boskoop
T 0172 210115
F 0172 404417
E info@dejongplant.nl
www.dejongplant.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven