Marc Lingard, Sirane:

"Biologisch afbreekbare folie leent zich uitstekend voor bloemen"

De biologisch afbreekbare folie van Sirane, die oorspronkelijk gebruikt werd om groenten te verpakken, blijkt nu ook een oplossing te bieden voor de sierteeltindustrie. "De folie is luchtdoorlatend en draagt daardoor actief bij tot het verlengen van de houdbaarheid van verse groenten en fruit. Maar door de eigenschappen ervan, namelijk composteerbaarheid, transparantie, luchtdoorlaatbaarheid en duurzaamheid leent de folie zich ook uitstekend voor de verpakking van bloemen", zegt Mark Lingard, marketing manager van Sirane.

Composteerbaar
De Sira-Flex Resolve verpakkingen voor bloemen zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen op plantaardige basis.  Daardoor kan het als groen afval met het product worden weggegooid. Het wordt binnen ongeveer 9 weken volledig biologisch afgebroken. Ook mooi meegenomen is dat de folie minder gekreukeld is en weinig lawaai maakt wanneer bloemen verpakt worden.

Uitdagend
Biologische en composteerbare producten zijn erg in trek. Deze te vervaardigen vormt echter volgens Mark een grote uitdaging. "Er is minder materiaal voor handen en het materiaal voldoende krachtig maken is een uitdaging." De Sira-Flex Resolve is nu al enkele jaren op de markt verkrijgbaar. De folie is zowel bij bloemisten en in de bloemenhandel als in de sector voor verse producten te koop. 

Zakjes
De biologisch afbreekbare folie kan voor een unieke uitstraling samen gebruikt worden met de bloemenverse zakjes van Sirane. "Deze zakjes houden water vast. Ze zijn voorzien van een waterdichte laag aan de buitenkant die in een reeks kleuren kan worden vervaardigd, alsook een absorberende laag aan de binnenkant. De absorberende laag slaat een deel van het water op en fungeert als een mini-watertank door een zeker vochtgehalte te bewaren in de verpakking. De twee zaken kunnen onafhankelijk van elkaar of samen als een verpakking worden gebruikt."

 

Meer informatie:
Mark LingardSirane Ltd.
Tel: +44 1952 230055
Email: mark.lingard@sirane.com
www.sirane.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven