Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiregulatie belangrijk onderwerp in teelt ilex

De aanwezigen tijdens de gewasbijeenkomst Ilex bevestigden hoe moeilijk, op dit moment zelfs onmogelijk, het remmen van ilexstruiken is. Een gerichte bemesting en het rondsteken van struiken is niet voldoende. Aan chemische middelen is momenteel voor deze vollegrondsteelt niets voorradig.


 
Remmiddel nodig
Het tijdstip van het spuiten is zeer afhankelijk van de gewasstand en is voor elke teler verschillend. Bart Schupper (Telemaat) deed afgelopen jaar proeven bij meerdere telers, maar haalde daar nog niet voldoende resultaat. Door het warme voorjaar dit jaar is het belangrijk een goed remmiddel (tot vier jaar geleden nog toegelaten) te hebben, anders krijgt deze teelt het zeer moeilijk.

Wilma Windhorst (Agropoli) besprak de actualiteiten in de teelt van ilex. Een gerichte bemesting kan een goede bezetting worden bevorderen. Dit is ook het geval met het uitlopen van de takken.

Handelspartijen geven aan graag het aanvoerseizoen verlengd te zien worden. Vanuit AziĆ« is er veel vraag naar ilex. Met name rondom het Chinese nieuwjaar is vanuit China in de periode half januari tot half februari veel vraag naar lange takken.

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: