grote zonneweide langs A4 krijgt vorm

Vreeken Bouvardia investeert in zonnepanelen

Tholen - Langs de A4, ter hoogte van de Haarlemmermeer net onder Schiphol, wordt een groot zonnepark aangelegd. Totaal worden er 2600 panelen geïnstalleerd, waarvan het bedrijf Solar Green Point er momenteel ruim 700 geplaatst heeft. Bewoners kunnen participeren middels de aanschaf van zonecertificaten, maar vooralsnog zijn de belangrijkste investeerders enkele tuinders uit Rijsenhout. We spraken met één daarvan, Vreeken Bouvardia.

Zoals bij alle andere tuinders staat het energievraagstuk er hoog op de agenda. De kweker zoekt naar manieren om elektriciteit te besparen, wat hij voor een deel al op innovatieve wijze voor elkaar gebokst heeft in samenwerking met Direct Current. De kas is overgeschakeld op gelijkspanning, wat als grootste voordeel heeft dat armaturen gerichter zijn aan te sturen. Maar de energierekening moet nog verder naar beneden, waarop dit zonnepark uitkomst biedt.

Solar Green Point is een initiatief van Stan Verheijen. Deze ondernemer is tot de overtuiging gekomen dat zonnecollectieven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een duurzame energievoorziening van de toekomst. Na wat hobbels – met name de overheid zelf bleek met ondoorzichtige regelgeving de uitrol van grootschalige projecten te bemoeilijken – zijn er nu verschillende grote projecten gerealiseerd. “Die langs de A4 is ideaal”, vertelt hij in PrimaA4 #2, “[want] we willen ook graag zonne-energie zichtbaarder maken. Zien is geloven, vind ik. Hier komen zo’n 300.000 automobilisten elke dag langs, een van de drukste punten in Nederland.”

Eenmaal in bedrijf moet de ‘zonneweide’ 2MW energie leveren aan de tuinders en inwoners van de Haarlemmermeer. Participeren is mogelijk, met een verwacht rendement van 5%, dat over 15 jaar (de looptijd van de deelneming) wordt uitgekeerd.

Kijk voor meer informatie over het zonneproject langs de A4 op www.solargreenpoint.nl


Voor meer informatie:
Vreeken Bouvardia
M: +31 6 50216567
E: jaap@vreekenbouvardia.nl
www.vreekenbouvardia.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven