Met Hamifleurs op kwekersbezoek in Costa Rica en Guatemala

Productspecialist John is verantwoordelijk voor het Groen in het Hamifleurs assortiment. In september is hij samen met Green Connect op reis geweest naar Costa Rica en Guatemala. "Echt bijzonder om te zien hoe ze bijvoorbeeld Ledervaren kweken, oogsten en inpakken".

Kwaliteit en oorsprong
In deze landen wordt veel van het Groen dat deze exporteur levert gekweekt. Denk aan Aralia, Aspidistra, Ledervaren, Roebelini en Treefern. John is - net als al zijn collega productspecialisten - gefocust op een goede kwaliteit van zijn producten. Daarom was het goed om op deze farms te kijken hoe het groen groeit, hoe ze het oogsten en verpakken. Samen met de eigenaren van de farms heeft men gekeken hoe de houdbaarheid en kwaliteit door de gehele keten van kweker tot eindklant zo goed mogelijk gehouden kan worden.

John is enthousiast terug gekomen van zijn reis. "Al het groen is anders en heeft zijn eigen charme. Het is mooi om te zien hoe alle soorten groeien en waar de oorsprong ligt. Wat veel klanten niet weten, is dat bijvoorbeeld de hoogte van de farm en verschil in klimaat, bepalend is voor de hardheid van het product."

Noviteiten
Naast het bekijken van de soorten die wij al in onze voorraad hebben, heeft John ook veel noviteiten gezien. ‘Deze gaan we eerst goed testen, om te kijken of de houdbaarheid en kwaliteit aan onze eisen voldoen en als dat allemaal klopt, zullen we ze aan onze klanten aan gaan bieden’.

Omgeving en arbeidsomstandigheden
Naast aandacht voor de mooie groensoorten, heeft John ook gekeken hoe kwekers omgaan met hun personeel. ‘Mooi om te zien dat er veel aandacht wordt besteed aan de mensen die op de farms werken. Sommige kwekers gaan zelfs zo ver dat ze ook zorgvoorzieningen voor hun medewerkers hebben.’

In Guatemala heeft John ook het gebied bezocht, waar in juni de vulkaan Fuego is uitgebarsten en grote schade heeft aangericht. Hierbij zijn veel doden gevallen en 6 dorpen verwoest. Onze leverancier ‘Tak’, een kwekerij van bijna 350 ha en 2.000 medewerkers in dienst, heeft één van zijn locaties ook op deze berg. Hij heeft geluk gehad en relatief weinig schade opgelopen. Wel wil hij graag wat betekenen voor de getroffenen aan de andere kant van de vulkaan. In samenwerking met o.a. de Dutch Flower Group heeft deze kweker een actie gestart. Van iedere bos groen die zij verkopen, gaat 2 cent naar de getroffenen voor de wederopbouw. Mooi dat wij hieraan bijdragen.

Meer foto's van de reis vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven