Impressie Naivasha Horticultural Fair 2018

De op 1 na grootste sierteeltbeurs van Kenia, de Naivasha Horticultural Fair 2018, werd afgelopen week gehouden. Niet minder dan 150 standhouders, in meerderheid kwekers, toonden er hun innovaties en nieuwste variëteiten.

"Druk, veel bezoek, en - niet onbelangrijk voor een evenement buiten - prachtig weer," vertelt de voorzitter van de beurs Richard McGonnell. De man was tevens zo vriendelijk met ons een stapeltje foto's te delen, die u hier kunt bekijken.

Dit jaar werd de fair voor de 16e maal georganiseerd op de Naivasha Sports Club in de hoofdstad. Bezoekers komen uit de hele wereld en behalve kwekers en handel, waren ook verschillende type toeleveranciers aanwezig. Opzet van de beurs is het aantrekken en enthousiasmeren van kleinere telers - waarvan er alleen al Kenia 'miljoenen' zijn. Daarnaast is het ook vooral een gelegenheid voor ontmoeting.

Het team van Optimal Connection. Meer foto's van het bedrijf zijn te vinden op de Facebook pagina: F. Optimal Connection

Winners ROOOZ Contest
Op de show maakte Bert Middelkoop van Zuurbier International de winnaars bekend van de ROOOZ contest 2018. 29 variëteiten uit het middensegment en 36 grootbloemige variëteiten namen deel aan de competitie. Op de show, 20 en 21 september, brachten meer dan 300 handelaren hun stem uit. In het weekend dat daarop volgde en ook de consument welkom was, werden nog eens 350 stemmen uitgebracht.

Zowel de publieksprijs als de eerste prijs van de vakjury was voor de variëteit Veronica van Dümmen Orange. "Veronica is lichtroze, beeldschoon en een gedeeld succesnummer van Dümmen Orange en Jan Spek Rozen. De ROOOZ winnaars zijn uit 65 kandidaten geselecteerd door een vakjury en een publieksstemming in de Historische Tuin van Aalsmeer." (Bron: Dümmen Orange)

De winnaar waren:
Medium cup consument
1. 215-267098 - WAC
2. Veronica – Spek
3. Pink Swift – WAC

Medium cup handel
1. Veronica – Spek
2. Antique – Dümmen Orange
3. Café del Mar – Nirp

Large cup consument
1. Raindance! – Schreurs
2. White Kahala – Brown Breeding
3. Pink Journey – De Ruiter

Large cup handel
1. White Kahala – Brown Breeding
2. Hot Spot – Nirp
3. Louise – Tantou

Overall trophy
1. Veronica – Spek
2. White Kahala – Brown Breeding
3. Raindance! – Schreurs
4. 215-267098 – WAC
5. Café del Mar – Nirp

 

Social media
De deelnemers waren tot slot tamelijk actief op Twitter en Facebook, waardoor ook op basis daarvan een aardige indruk van de show gekregen kan worden:

#KOT @NakuruCountyKe Governor Honorable Lee Kinyanjui and members of @NakuruCountyGov with Balton Cp Executive Vice President for Agriculture Aviv Levi at the Naivasha Horticultural Fair Amiran stand. (bron: Twitter Amiran Kenya

Senthil Kumaran van Asthor Agricola S.A. (bron: Twitter Asthor Agricola S.A.

Twiga (bron: Twitter Twiga Chemicals)


De stand van Greenlife (bron: Twitter Greenlife)

"#KOT Amiran Kenya Wins Best Stand Prize! NaivashaHorticulturalFair 2018, it's been real" (Source: Twitter Amiran Kenya

"Thank you for visiting our stand at the Naivasha Horticultural Fair 2018. We won best stand display! #NHfair #SimbaPride #SimbaAt50" (bron: Twitter SimbaCorp )

De stand van rozenveredelaar Continental Breeding (bron: Facebook page Continental Breeding)

Voor meer informatie: 

Naivasha Horticultural Fair
Richard McGonnell, Chairman
+254(0)722 810968
E: richard@naivashahortifair.com
www.naivashahortifair.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven