Bijeenkomst nieuw Plantenpaspoort & Brexit

Met ingang van 14 december 2019 treedt de nieuwe EU plantgezondheidsverordening in werking. De verordening is gericht op het moderniseren en beter afstemmen van nationale wetten binnen de EU, het verbeteren van toezicht (NVWA) en met name het verbeteren van track&trace informatie voor het nauwkeurig nagaan van de herkomst van partijen, bijvoorbeeld in geval van een uitbraak van Q ziekten en mogelijke recalls.

Als gevolg van de verordening worden alle “voor opplant bestemde planten (ook wel ‘plants for planting’) vanaf dat moment plantenpaspoortplichtig. Dit betreffen alle planten die bedoeld zijn om geplant te blijven, te worden uitgeplant of opnieuw te worden geplant. Dit betekent dat vanaf december 2019 alle partijen die in het EU handelsverkeer worden gebracht, voorzien moeten zijn van een nieuw plantenpaspoort.

 
Plantenpaspoorten. Beeld: Naktuinbouw

Om u hierover te informeren, organiseert de BKD, in samenwerking met Anthos, de NVWA, KAVB en LNV op vrijdag 12 oktober 2018 twee bijeenkomsten. Hierin zal toegelicht worden wat er gaat veranderen, hoe het nieuwe Plantenpaspoort eruit komt te zien en waar u rekening mee moet houden. Daarnaast informeren we u over te treffen voorbereidingen omtrent de Brexit.

  • U bent uitgenodigd om aan te sluiten op vrijdag 12 oktober 2018:
    Van 10:00 – 12:00 uur bij CNB – de Mijnzaal, aan de Veilingweg 1 te Bovenkarspel (inloop vanaf 9:30 uur)
  • Of van 14:30 – 16:30 uur bij Hobaho – zaal De Tulp, aan de Prof. van Slochterenweg 2 te Lisse (inloop vanaf 14:00 uur)

U kunt zich hier aanmelden en aangeven bij welke bijeenkomst u aanwezig wilt zijn. Als u verhinderd bent, maar wel documentatie toegestuurd wilt krijgen naderhand, kunt u dat hier ook aangeven. Bij beide locaties kunnen wij een maximum aantal mensen ontvangen, mocht er meer animo zijn dan informeren we u over een mogelijke extra bijeenkomst.

Uitgebreide informatie, te nemen stappen en veel gestelde vragen zullen na 12 oktober ook op de website van het BKD verschijnen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven