Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tabakswittevlieg zorgt voor verschuivingen in kerststerrenproductie in VK

Engeland schijnt een probleem te hebben met witte vlieg in kerststerren. Het Britse Horticulture Week sprak onlangs met Simon Davenport van de British Protected Ornamentals Association (BPOA). Deze vertelde dat een order van twee miljoen stekjes, die geleverd zou worden door Dummen Orange, geen doorgaan kon vinden wegens een uitbraak van de tabakswittevlieg (Bemisia Tabaci). Daarom waren verschillende kwekers genoodzaakt uit te wijken naar andere soorten of zelfs andere leveranciers, zoals bijv. Selecta en Beekenkamp.

Die laatste zou dit jaar zelfs 150% meer poinsettia's afgezet hebben in het VK, hoewel men zich haast dat niet louter op het conto van tegenslag bij de concurrentie te schuiven. "Ons poinsettia assortiment is de afgelopen jaren flink gegroeid, met name dankzij de introductie van varieteiten als de Astro, Hera en Leona".

Klik hier voor het artikel op Horticulture Week

Publicatiedatum: