Foto’s: de rijk gekleurde Ecuadoraanse sierteelt

Gelijktijdig vonden in de hoofdstad van Ecuador Quito, dat gelegen is op een duizelingwekkende 2800 meter boven de zeespiegel, twee sierteeltbeurzen plaats: de Agriflor en de Expo Flor Ecuador. Op de eerste, georganiseerd door HPP Exhibitions, kregen de kleinere kwekers een podium. Op de ander mochten de leden van de Ecuadoraanse exportvereniging Expoflores, waartoe het merendeel van de grote jongens behoort, aantreden.

Klik hier voor de fotoreportage van Agriflor.

Klik hier voor de fotoreportage van de Expo Flor Ecuador.

Beide beurzen werden gehouden op twee verschillende locaties. Expoflores in het nieuwe Metropolitan Convention Center en de Agriflor in El Centro Exposiciones de Quito. Twee deuren, omdat één te klein was maar voor de bezoekers niet onoverkomelijk, omdat de afstand klein was en shuttlebusjes heen en weer pendelden.

Kleine kweker op groot podium
Op de Agriflor waren zo’n 130 standhouders present. Deze alweer 17de editie bood een podium aan 70 relatief kleine kwekers, die daarvoor nog nooit op een beurs gestaan hadden. Omdat zij hun product vermarkten via zogenaamde brokers, kent de handel wel het product maar niet de producent. Juist omdat er letterlijk handelaren uit alle hoeken van de wereld op af kwamen. Naar verluidt waren er vooral veel Amerikanen en Russen. Dan is het geven van een gezicht aan deze onbekendere spelers de grote verdienste van de jongste editie van de beurs.

Diversificeren
In het Metropolitan Convention Center hadden ruim 115 bedrijven zich verzameld. Dit waren, zoals gezegd, de grote telers uit de Expoflores maar daarnaast ook een forse delegatie veredelaars en transporteurs. Een van de dingen die opviel is dat bedrijven hun assortiment vergroten en lang niet altijd alle pijlen richten op de roos. Ook wordt meer ingezet op een groter kleurenpallet en schuwt men ook het sprayen en verven niet. Daarnaast zijn er (al) verschillende grote kwekers die ook zelf de boeketten (gaan) maken, die dan bestemd zijn voor met name de Amerikaanse markt

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven