morgen uitgebreide fotoreportages

Expo Flor & Agriflor tonen volledige Ecuadoraanse bloemensector

Afgelopen week vonden in Quito, Ecuador, gelijktijdig twee sierteeltbeurzen plaats. Op de een, de Expo Flor Ecuador, stonden de leden van exportorganisatie Expoflores; op de ander, de Agriflor, stonden de veelal kleinere telers, die daarvoor nog nooit op een beurs gestaan hadden.

Expo Flor Ecuador
De Expo Flor Ecuador werd geopend door niemand minder dan de president van Ecuador, Lenín Moreno. De eerste editie van deze beurs werd gehouden in het gloednieuwe Metropolitan Convention Center in Quito.

De president van Ecuador, Lenín Moreno. 

dat zich bevindt op het terrein van de voormalige luchthaven van Quito. Meer dan 115 bedrijven waren hierbij aanwezig, waaronder veredelaars, telers, leveranciers en logistieke bedrijven. Deze bedrijven hadden verspreid over twee verdiepingen stands waarmee zij hun diensten en producten konden presenteren.  

Het Metropolitan Convention Center in Quito.

Naast de traditionele bloem van Ecuador, de roos, is te zien dat veel teeltbedrijven hun assortiment uitbreiden met nieuwe bloemensoorten. Een volgende stap is dat verschillende bedrijven zelfgemaakte boeketten aan de Amerikaanse markt leveren. Ook zijn veel bedrijven begonnen met het kleuren en sprayen van hun producten, wat vooral gebeurt bij rozen en anjers.

Het team van Selecta.

Het team van Royal Flowers.

Jelle Posthumus en Andrew Neidl van United Selections.

Carlos Sanchez en Carlos Nevada van Ecuanros

Agriflor
Op de Agriflor vielen twee dingen direct op: heel veel 'nieuwe' gezichten, en een bijzonder breed assortiment op de bühne.

Veel van kleinere kwekers zetten hun producten op de markt via 'brokers', wat maakt dat de handel weliswaar de bloemen, maar lang niet altijd het gezicht erachter kent. Zodoende waren er niet minder dan 70 relatief onbekende kwekers. En ontbrak het omgekeerd ook zeker niet aan een grote groep internationale handel, waaronder veel Russen, Amerikanen en anderen. Bovendien waren ook nog een stuk of 50 min of meer internationaal bekende spelers aanwezig.

Overview van de beurs

De gebroeders Christian en Omar Valdez van Irene Flowers. Deze kweker produceert 15 verschillende rozen op een farm van 3 hectare.

Melvin Brehler van Latinflor, met meer dan 30 jaar productie een van de oudste bloemenkwekers in Ecuador. Voornaamste product is gips en verschillende zomerbloemen.

Jacqueline Coronel van Muru. Muru kweekt zelf veredelde variëteiten hypericum, zomerbloemen en distels. Volgend jaar hoopt met het teeltoppervlak van vier hectare te verdubbelen.

Luis Serrano van Endless Spring Farms, eveneens zomerbloemenkweker.

Het team van Native Blooms. Op 26 hectare en verdeeld over twee locaties teelt men rozen.

Yosef Gilles van Mardenkro brengt de Reduflex Blue onder de aandacht.

Stef Veenhof van Könst Alstroemeria. Ongeveer 70 procent van alle in Ecuador geteelde alstroemeriavarieteiten komen van deze veredelaar.

 

Fotoreportages
FloralDaily bezocht beide beurzen. Morgen volgt een uitgebreide fotoreportage!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven