Op 17 juni 2019 start de 22e 'Plant Breeders' rights for food security and economic development Course' (voorheen PVP Course) in Wageningen. Deze opleiding richt zich op de uitvoering van het kwekersrechtssysteem, gebaseerd op de UPOV principes. Deelnemers die in aanmerking willen komen voor een beurs via Nuffic moeten zich echter al vóór 16 oktober aanmelden.

Een sterk kwekersrechtssysteem kan de voedselzekerheid in elk land waarborgen en verbeteren. Naktuinbouw ontwikkelde de 'Plant breeders’ rights for food security and economic development Course' samen met Centre for Development, Wageningen UR om het belang van kwekersrecht in elk land te onderstrepen. Deze opleiding is gericht op:

het vergemakkelijken van de invoering en de praktische uitvoering van kwekersrecht in landen waar de wetgeving op dit gebied wordt ontwikkeld of onlangs is aangenomen en een beter begrip van hoe een Plant Variety Protection System werkt voor degenen die betrokken zijn bij de registratie van nieuwe rassen.

Lees hier meer informatie over de opleiding.

Nuffic-beurzen
Een beperkt aantal beurzen zijn bij Nuffic verkrijgbaar, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Voor inwoners van bepaalde landen bieden zij beurzen via het Orange Knowledge Programme (voorheen NFP) voor deze opleiding. Nuffic biedt ook een StuNed-beurs speciaal voor inwoners van Indonesië of een MENA-beurs voor inwoners van Algerije, Egypte, Irak, Iran, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Syrië en Tunesië.

De aanvragers moeten voldoen aan bepaalde criteria om in aanmerking te komen voor deze studiebeurzen. Bezoek de websites over OKP-beurzen, StuNed-beurzen of MENA-beurzen voor meer informatie.

Inschrijven
Voor een OKP-, MENA- of StuNed-beurs dient u zich eerst in te schrijven bij het Centre for Development Innovation, Wageningen UR. U ontvangt binnen een week een bevestiging en meer informatie. Wilt u een beurs aanvragen bij Nuffic, dan dient u zich daarna te registeren via Atlas, het digitale inschrijvingssysteem van Nuffic. In de bevestigingsbrief staat de weblink naar Atlas. 

Deadlines van aanmelden
Aanvragen voor OKP- en MENA-beurzen kunnen worden ingediend tot 16 oktober 2018.
Inschrijven voor de PVP Course zonder beurs kan tot en met 6 mei 2019 rechtstreeks bij het Centre for Development Innovation, Wageningen UR. 

bron: Naktuinbouw