Fotoreportages: Productgroepen Roos én Seasonal Flowers heffen glas op komend handelsjaar

Tholen - Afgelopen week was bloemenproducerend Nederland druk doende het assortiment bij de handel en daarbuiten voor het voetlicht te brengen. Uiteraard was daar de Nationale Zomerbloemententoonstelling, waaraan voorgaand de jaarlijkse productbijeenkomst van een groot deel van de Nederlandse zomerbloemenproducenten bijeen kwam. Eerder die dag vond in het World Horti Trade Center bovendien de productbijeenkomst Roos plaats. Wij namen op beide een kijkje.

Het rozenvak komt elk jaar rond deze tijd bij elkaar, maar dit jaar voor het eerst in het WHC. Er waren 70 bedrijven aanwezig, die samen 200 vazen hadden opgezet. Naar verluid waren niet alleen alle rozenproducerende landen goed vertegenwoordigd, maar wisten ook meer mensen dan op voorgaande edities de weg naar de presentatie te vinden. Bovendien had men Jefry van den Hoeven uitgenodigd iets te komen vertellen over Floriday, het online handelsplatform dat FloraHolland aan het ontwikkelen is.

Klik hier voor een fotoreportage van de Productdag Roos



Jaap Buis en Aart Buizer, Fresco Flowers; Rob Meijdam van Flowersupport, Loek v. Adriechem van Berg Roses en Will Zuijderwijk an Aleia Roses; Paul Vijverberg van Hamifleurs in gesprek met Donald Hermes van Rosaplaza en AQ Roses; en Janneke de Jong en Caroline Janknegt, die de bijeenkomst hebben georganiseerd.

Productbijeenkomst Seasonal Flowers in Theater de Naald
Later op de middag vond in theater de Naald in Naaldwijk de productbijeenkomst Seasonal Flowers plaats. Aldaar vond allereerst de doop plaats van de Sunrich Provance van Takii Seeds. Verder is de bijeenkomst vooral een netwerkevenement en een warmloper voor het programma later, de uitreiking van verschillende prijzen en een bezoek aan de Nationale Zomerbloemententoonstelling zelf - u leest er verderop in deze nieuwsbrief meer over.



Wim en Evine v. Staelduinen, van Staelduinen Flowers, samen op de foto met Marvin Grootendorst van Evanthia; Astrid Prins en Jeroen Boon van Decorum samen met Ronald v. Paasen en Jolanda Prins; Jaap Fokker van J Fokker, Paul Borsboom van RFH en Jan Oostdam van F.A. J.H. Oostdam samen met veilingmeester Linda de Ruiter; en Nora Beeloo samen met haar man Lex van Hilverda de Boer, Marije Doppenberg van Goedegebuure Natural Decorations en Ritsert Vooijs.


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven