Schreurs tilt hygiëne in vermeerdering naar hoger plan met TopStart!

Tholen - Het vermeerderen van rozen is niet alleen een kwestie van expertise. Zo is ook een gedegen hygiëne van groot belang, en misschien nu wel meer dan ooit tevoren. Daarom heeft Schreurs een protocol opgesteld, dat de standaarden op dit gebied naar een hoger plan moet tillen: Schreurs TopStart!.


Het begint allemaal met de onderstam. "In tegenstelling tot andere vermeerderaars gebruiken wij voor onze planten geen materiaal van derden", zo laat het bedrijf weten. "We snijden de onderstammen louter van onze eigen moederplanten. Dit materiaal wordt regelmatig nauwkeurig geanalyseerd door onafhankelijke, gecertificeerde laboratoria. Bovendien moeten alle medewerkers, en in het bijzonder zij die op deze afdelingen werkzaam zijn, expliciet de hygiënevoorschriften volgen."


Schreurs maakt exclusief gebruik van de Natal Briar rootstock, die het bedrijf zelf produceert.

Micothon
Wanneer de onderstammen eenmaal zijn opgezet, worden deze behandeld met Schreur's spuitmachine Micothon. Deze machine heeft men zelf ontworpen en is (dus) uniek. Omwille van de weerbaarheid worden de planten middels een elektrostatische techniek met een insecten- en schimmel dodend middel behandeld. Naar eigen zeggen wordt met deze techniek het gebruik van middelen, meer nog dan met enige andere techniek, tot een minimum beperkt.Op de werkvloer
Van cruciaal belang blijft een goede hygiëne op de werkvloer. Witte pakken, desinfecterende gel en vloermatten zijn al jaren standaard, maar ook worden sterilisatiemachines gebruikt voor het ontsmetten van snoeischaren, emmers, tafels en zelfs trolleys vóór ieder afzonderlijk gebruik. "En als laatste (maar zeker niet het minste!) leiden wij zelfs onze meest ervaren medewerkers continu op om hen bewust te maken van de nieuwste hygiënemaatregelen, de modernste technieken en de meest milieuvriendelijk wegen om dit te bereiken."


De Micothon, een spuitmachine dat middels elektrostatische techniek stekmateriaal ontsmet


Voor meer informatie:
Schreurs
E: rose@schreurs.nl
www.schreurs.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven