Desch breidt milieuvriendelijk assortiment flink uit

De wereld van nu – en vooral die van morgen – vraagt om nieuwe productiemethodes en innovatieve recycling. Onder het motto ‘We care about your plants & our planet’ is Desch Plantpak continu bezig het assortiment voor de professionele tuinbouw verder uit te breiden met producten die het milieu ontzien. Met de merken D-Grade en RECOVER voorziet Desch nu in elke behoefte aan milieuvriendelijke potten en traysD-Grade. 100% composteerbaar
Het volledig composteerbare merk D-Grade bestaat inmiddels uit twee productlijnen: D-Grade BIO, gemaakt van plantaardige biopolymeren en D-Grade FIBRE, gemaakt van gerecyclede papierpulp en dus zowel recyclebaar – via oud papier – als 100% composteerbaar.

D-Grade BIO: vier sterren biobased gecertificeerd en 100% composteerbaar
De productlijn van D-Grade BIO bevat inmiddels een representatieve selectie thermovorm potten en trays. Deze worden alle gemaakt van plantaardige biopolymeren. Tijdens de productie wordt veel minder energie verbruikt en veel minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van vergelijkbare producten van gerecycled polypropyleen.

D-Grade BIO is 100% biologisch afbreekbaar en industrieel composteerbaar in overeenstemming met de EN 13432 standaard. D-GradeBIO is TüV OK Compost gecertificeerd onder nummer O 09-376-D en TüV OK Biobased**** gecertificeerd onder nummer B 10-054-A.D-Grade FIBRE. Gemaakt van gerecycled papierpulp. Recyclebaar & composteerbaar
D-Grade FIBRE is een mooie, logische, sterke en lichtgewicht aanvulling op D-Grade BIO, waarin kwekers uitstekend en geautomatiseerd in kunnen telen. D-Grade FIBRE heeft een natuurlijke uitstraling van papierpulp en is een prima alternatief. De producten zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar.
 
Het hoofdbestanddeel is een biologisch afbreekbare houtvezel van natuurlijke oorsprong. Het grootste deel is composteerbaar en gecertificeerd volgens BS EN ISO 9001-registratie FM 553146. D-Grade FIBRE kan worden gerecycled, volgens de vereisten die zijn vastgelegd in EN 13430 en is biodegradable volgens EN 1343. 
RECOVER. 100% circular.
RECOVER is de nieuwste productlijn van Desch: een vraaggestuurde aanvulling op de standaard gerecyclede producten in het Desch-assortiment. Voor RECOVER koopt Desch uitsluitend post-consumer plastic afval in. De producten krijgen een eigen, onderscheidende kleur, die het mogelijk maakt de producten na gebruik tijdens de afvalverwerking eenvoudig uit de afvalstroom te schiften, waarna ze opnieuw gerecycled kunnen worden.

Dit betekent dat RECOVER een volledig circulair product is. Gemaakt van gerecycled plastic en steeds opnieuw recyclebaar.

Voor meer informatie:
Desch Plantpak B.V.
www.desch-plantpak.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven