woensdag 29 augustus, Weijers Nurseries

Het 'toekomstbestendig bollenlandschap'

Bij deze bent u uitgenodigd voor de ondertekening van de propositie ‘Toekomstbestendig Bollenlandschap; de Bollenpolder van de Toekomst’: de investering die de Duin- en Bollenstreek in de regio doet. Deze propositie is gelijk het voorstel voor een Regiodeal met het Rijk. Deze ondertekening zal plaatsvinden op woensdag 29 augustus 2018, van 16.00 uur tot 18.00 uur bij Weijers Nurseries, Herenweg 302E in Noordwijkerhout.


afbeelding: Flower Science

Propositie
Herkavelen, onderzoek naar vermeerdering en bloei, voldoende en kwalitatief goed water en versterking van recreatieve waarden, een greep uit de propositie ‘Toekomstbestendig bollenlandschap’. Een samenwerking en investering van verschillende partijen en ondernemers in de ontwikkeling van ons geliefd bollenlandschap.

De Economic Board Duin- en Bollenstreek, Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM), de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en het Hoogheemraadschap Holland Rijnland ondertekenen symbolisch deze propositie en is daarmee gelijk het voorstel voor een Regiodeal met het Rijk. We vragen het Rijk om met deze regiodeal mee te investeren in onze opgave.

Sprekers
Tijdens de bijeenkomst spreken Jan Bout, voorzitter van de Economic Board Duin- en Bollenstreek, de Commissaris van de Koning, Jaap Smit en de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer over het belang van de propositie voor het landschap, de ondernemers, de regio en Nederland. De directeur van de Greenport Ontwikkelmaatschappij Onno Zwart neemt u mee de Hogeveense Polder in om u verschillende dimensies van het Bollenlandschap van de toekomst te laten zien.

Praktische informatie

We lopen ongeveer 500 meter over zandgrond om middenin het Dahliaveld te komen. Wilt u, bij slecht weer, hierbij rekening houden met uw schoeisel en eventueel paraplu. Kunnen wij op uw aanwezigheid rekenen? Laat het dan even weten via info@ebdb.nl

bron: Flower Science

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven