Glastuinbouw fossielvrij

Je kunt bijna geen krant of nieuwsbrief openen of er staat wel iets in over de transitie naar een duurzame energievoorziening, dat we van het gas af moeten, de klimaatafspraken van Parijs of de Klimaatwet. Maar wat moet je daar als ondernemer in de glastuinbouw mee?

Glastuinbouw Fossielvrij het land in
Dit najaar gaat LTO Glaskracht Nederland in opdracht van Kas als Energiebron naar de telers toe om het onderwerp Glastuinbouw Fossielvrij te bespreken. Welke opties zijn geschikt om uiteindelijk van het gas af te kunnen? Hoe pakken die technisch uit, wat zijn de investeringen en wat zijn de consequenties voor de teelt? Hoe moet je die investeringen terugverdienen en wat gaat gas eigenlijk in de tussentijd kosten? Krijgen we te maken met aangepaste energiebelasting of CO₂-heffing? En als je aansluit op een warmtenet, ben je dan verzekerd van een stabiele prijs?

Opties op een rij
In tientallen bijeenkomsten in het land gaan medewerkers van LTO Glaskracht Nederland het gesprek aan met de ondernemers. De bijeenkomsten hebben vooral als doel om te bespreken hoe ondernemers zich kunnen voorbereiden op een fossielvrije toekomst. Bijvoorbeeld door met collega's te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een warmtecluster om actief de demo's te volgen met latente warmteterugwinning of door de puntjes op de i te zetten met energiebesparing en teeltechniek.

Hou de agenda van Kas als Energiebron of LTO Glaskracht Nederland in de gaten voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
www.ltoglaskrachtnederland.nl

Aat Dijkshoorn, Projectleider Het Nieuwe Telen
adijkshoorn@ltoglaskracht.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven