Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelijkspanning in tuinbouw is grote besparing in de dop

Gelijkspanning zou in de tuinbouw voor aanzienlijke elektriciteitsbesparingen kunnen zorgen. Dat is de boodschap die Stichitng Gelijkspanning Nederland (SGN) sinds jaar en dag verkondigd. Heel concreet zijn er drie grote voordelen: de levensduur van de transistoren voor de hoge druk natriumlampen wordt langer, de op gelijkspanning geente drivers verbruiken beduidend minder watt (2 a 3 procent per lamp) en er is beduidend minder koper per hectare nodig (tot wel 1500 kg). Van de andere kant zijn deze voordelen niet op een middagje sleutelen te realiseren, sterker nog, men loopt tegen een serie moeilijkheden aan.

Moeilijkheden die echter opgelost kunnen worden, zo meent Pepijn van Willigenburg van SGN, en die in de nabije toekomst ongetwijfeld op veel belangstelling uit de tuinbouw zullen mogen rekenen. In dit artikel in Installatie Journaal wordt e.e.a. helder uiteengezet.

(afbeelding: Kas als Energiebron)
Publicatiedatum: