t/m 22 juli

Floraliën zetten Gentse Feesten in de bloemen

De 175ste verjaardag van de Gentse Feesten, dat verdient een bloemetje. De Stad Gent en de Floraliën laten getalenteerde bloemschikkers de Kouter Kiosk, het Stadhuis en Sint-Jacobs feestelijk aankleden.

In het stadhuis kan de bezoeker, via een florale wandeling op het gelijkvloers, genieten van de allerlaatste decoratieve tendensen in een prachtig historisch kader.


foto's: Floraliën

Het stadhuis is vrij te bezoeken van zondag 15 juli tot en met zondag 22 juli van 14 uur tot 17.30 uur. Inkom is gratis.

De Gentse Feesten zijn, na 175 jaar, uitgegroeid tot één van de grootste culturele festivals in Europa met nationale en internationale artiesten, gratis muziek op meer dan 10 pleinen, kinderanimatie op verschillende plaatsen en honderden binnen- en buitenactiviteiten. Ze zijn gegroeid tot een cultureel evenement en een groot volksfeest met een enorme diversiteit.

Omdat de stad Gent en Floraliën hun tradities willen koesteren en tegelijk meegaan met hun tijd, slaan we de handen in elkaar slaan om voor deze feesteditie de talrijke sfeerzoekers en gerichte doelbezoekers een florale toets in het stadhuis aan te bieden.

Je kan het stadhuis in een ander daglicht zien. Je ontdekt florale kunst en ook groene ruimtes die aantonen hoe sterk onze stad de ‘green attitude’ al hanteert.

Topfloristen Pieter Vanneste, Seghin Olivier, Nick Boussu, Stefan Van Berlo, Sören Van Laer, Moniek Vandenbergh, Ivan Poelman en Rita van Gansbeke verbazen je met hun kleurrijke creaties. Een rebelse toets is gegeven door Paulien Verhaert met bloemen recht van ’t veld en Little Green Stories brengt samen met Kruiden Claus Urban Jungle kabinetten.
De Kiosk op de Kouter wordt aangekleed door Olivier Petillion en het team van Ivan Poelman zorgt voor een florale toets in de Sint-Jacobskerk

bron: Floralien.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven