Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote diversiteit aan projecten in dynamische periode

Van renovaties tot grote nieuwbouwprojecten en van aardwarmte-integratie tot Het Nieuwe Telen. De afgelopen maanden kenmerkten zich door een enorme dynamiek. De projecten die op dit moment onder handen zijn, vergen het uiterste van de brede kennis en grote diversiteit aan disciplines die binnen Technokas aanwezig zijn.

In de afgelopen maanden is het omvangrijke nieuwbouwproject van de Daglichtkas bij Ter Laak Orchids vrijwel afgerond. Daar tegenover stond de start van een nieuwbouwproject voor SV.CO van 4,5 hectare. Dit project zal later dit jaar worden afgerond. Een ander nieuwbouwproject dat in het tweede kwartaal zijn afronding zal bereiken, is de kwekerij van Schoneveld Breeding in Twello, waarvoor we 13.000 m2 kas en 7.000 m2 bedrijfsruimte realiseerden.Schoneveld Breeding
Bij Schoneveld Breeding hebben wij de afgelopen weken de kasafdelingen ingericht en gereed gemaakt voor de teelt. Voor de verwarming in deze moderne veredelingskas legden we een hijsverwarmingssysteem en een lage temperatuur slangverwarmingssysteem aan. In de teeltvoorbereidingsruimte creëerden we een compartimentering van tussengevels met sandwichpanelen (deels brandwerend) en een kasgevel met gehard glas, gemonteerd op kalkzandsteen borstweringen. Het dek is voorzien van lichtdichte stegdoppelplaten met lucht- en lichtramen.

Verschillende dekbeglazing bij Optiflor
Voor Optiflor hebben wij het dek van de nieuwe kas beglaasd met drie soorten beglazing; enkel diffuus glas, dubbel diffuus glas en stegdoppel. De verschillende dektypes zijn gekozen op basis van de teeltfases die Optiflor wil hanteren: dubbelglas bij de opkweekafdelingen, enkel glas bij de koel- en afkweekafdelingen en stegdoppel bij de winkelruimte en de ruimtes waarin de teelthandelingen plaatsvinden, zoals wijderzetten en stoksteken. Behalve aan de kas werken we ook aan de bedrijfsruimte van Optiflor die diverse logistieke compartimenten krijgt. Het geheel wordt opgebouwd met een kasconstructie, een knikdek en lichtstraten met stegdoppel en doorlopende luchtramen.

Het Nieuwe Telen bij OK Plant
Bij OK Plant zijn we bezig met de implementatie van de installaties voor Het Nieuwe Telen, deze installatie is afgelopen periode ook in gebruik genomen. Dit realiseren we in de uitbreiding die in 2017 in gebruik is genomen. De verwarmingsgroepen en verdeelleidingen zijn aangebracht en de LBK’s zijn begin juni gemonteerd. OK Plant is ervan overtuigd dat deze installatie een positieve bijdrage zal leveren aan de klimaatomstandigheden en daarmee voor teeltvoordelen zorgt, naast een aanzienlijke energiebesparing.

Bij Bunnik Vriesea’s in de Kwakel hebben we de kas gerenoveerd en nieuwe betonpaden aangelegd. De gevels van de bestaande kas - waarin glas en polyacrylaat in aluminium kasgevelprofielen zat – hebben we vernieuwd met sandwichpanelen. Naast de kas bouwden we voor Bunnik Vriesea’s ook een WKK-ruimte. Daarbij kozen we een speciaal ontwerp voor de staalconstructie waardoor delen van de WKK-installatie, zoals 1e en 2e condensor en rookgasreiniger, op liggers worden gemonteerd. Op die manier kan de betonvloer onder deze appendages voor andere doeleinden worden gebruikt.

Klimaatsystemen bij Orchios en Greenbrothers
Bij Phalaenopsiskwekerij Orchios zijn we druk bezig met de uitbreiding van de koeling. Hiervoor hebben we een koelmachine geplaatst en in de kasafdeling installeerden we de koelers die via slurven de koude lucht boven de teelt verdelen.
Bij auberginekwekerij Greenbrothers is hard gewerkt aan de koppeling tussen het bestaande klimaatsysteem en de nieuwe aardwarmtebron. Uit die bron wordt laagwaardige warmte omhoog gepompt. Om die te kunnen benutten moesten we de verwarmingsinstallatie in de kas deels geschikt maken om op lage temperaturen de teelt te kunnen verwarmen.

bron: Technokas
Publicatiedatum: