Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rondleiding door nieuwe kas Ball Australia

van 25 tot 27 juni vond in Melbourne, Australie, de 11de editie van de tweejaarlijkse conferentie van de Hydroponic Farmers Federation plaats.
Een mooie gelegenheid voor Ball Australia de nieuwe faciliteiten aan een internationaal publiek van klanten en geïnteresseerden te laten zien.Als 'Farm Tour Sponsor' gaf Ball Australia een groep van meer dan 80 mensen een rondleiding door de 3 hectare tellende kas. Deze is verdeeld in 12 kweekzones, een Van der Hoeven frame en een dubbele polytheen afdekking, wat goede thermische eigenschappen biedt in combinatie met een goede lichttransmissie. Daarnaast is er voor het afhardeningsgedeelte gekozen voor een schuifdak in plaats van individuele ventilatieopeningen.

Klimaatbeheer wordt geregeld door een Priva Connext computer waarmee de verwarming, ventilatie en verneveling geregeld wordt. De verwarmingsketel heeft een CO2-extractiesysteem dat hogere CO2-gehaltes mogelijk maakt voor hogere plantgroeisnelheden.In de centrale irrigatieruimte wordt de waterhuishouding geregeld. Het hoofdsysteem heeft onafhankelijk werkende doseereenheden waarmee direct geschakeld kan worden tussen vier verschillende nutriëntsamenstellingen.

De kassen zijn voorzien van roltafels, waarmee handarbeid tot een minimum beperkt wordt. Er zijn nieuwe irrigatiegieken geïnstalleerd die computergestuurd zijn en kunnen worden geprogrammeerd om specifieke delen van de kas te bewateren.Naast de traditionele teeltzones omvat het ontwerp ook klimaatgestuurde kiemkamers om een uniformere ontkieming van zaailingen te bevorderen, en ook quarantaineruimten voor planten en zaden. 

Paul Boland, algemeen directeur van Ball Australia: “Het was een grote eer om de groep van de HFF-conferentie Ball Australia’s faciliteiten te laten zien. Sommige van deze telers zijn de technisch meest geavanceerde telers in de tuinbouwsector, dus het was geweldig om hen te laten zien wat we doen. De groep was erg geïnteresseerd en toonde zich zeer betrokken tijdens de rondleiding door onze kwekerij.”

Voor meer informatie:
Ball Australia
www.ballaustralia.com
Publicatiedatum: