Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan: kansen voor sierteelt en kastechniek

De sierteeltsector in Pakistan groeit. De vraag naar snijbloemen, seizoensbloemen en landschapsplanten is groot in grote steden als Karachi, Lahore, Islamabad, Faisalabad, Multan en Peshawar, vertelt Mustafa Kamal. Hij is voorzitter van de raad voor sierteelt en -ontwikkeling bij de regering van Punjab in Pakistan. Volgens hem heeft de sector in Pakistan veel potentie om zich verder te ontwikkelen en hij benadrukt de vitale rol van internationale bedrijven om dit aan te boren.

De gladiool is de meest populaire snijbloem, waarvoor de bollen uit Nederland worden geïmporteerd. Roos en tuberoos worden ook lokaal geteeld.


Voor high-end bloemenwinkels in Lahore, Karachi en Islamabad worden chrysanten, lelies en rozen ook uit Kenia geïmporteerd.Gebrek aan technologie 
Voor landscaping importeert Pakistan grote hoeveelheden planten uit Thailand en China. "De provincie Punjab heeft een groeiende middenklasse en met de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur neemt de vraag naar kwalitatief hoogwaardige sierteeltproducten toe", legt Mustafa uit. "De sierteeltsector beschikt nog nauwelijks over moderne technieken in vergelijking met het buurland India, dat mede dankzij Nederlandse en Israëlische toeleveranciers verder ontwikkeld is."
 


Subsidies
Om de bloementeeltsector een boost te geven, heeft de regering van Punjab verschillende projecten gestart, vertelt Mustafa. "Ze omvatten verbetering van de infrastructuur van lokale bloemenmarkten en subsidie ​​op de invoer van bloembollen en kasmaterialen."Internationale bedrijven kunnen een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van de sierteeltsector in Pakistan. Vooral de bedrijven die bollen en zaden exporteren of plant- en kasmaterialen leveren. "Er is ook een uitstekende gelegenheid voor consultants in de sierteelt die kunnen helpen bij het opzetten van moderne productiebedrijven en -gebieden", zegt Mustafa. 

Voor meer informatie:
Mustafa Kamal
Chairman Floriculture Research and Development Board
Directorate of Floriculture,
Agriculture Department,
Government of Punjab,
Lahore, Pakistan.
Email: horticopk@gmail.com
 
Publicatiedatum: