Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volle bak werken aan installaties Porta Nova

De nieuwe kas van Porta Nova zelf is alweer een aantal weken dicht. Van buitenaf lijkt er dan niet meer zoveel te gebeuren. En toch staat er een hele grote groep mensen elke dag op de put om ervoor te zorgen dat de kas nog dit jaar operationeel is. Een mooi moment om eens te kijken hoever de verschillende installaties gevorderd zijn. We kijken mee over de schouder van kassenbouwer Havecon.


Aan de voorzijde wordt gewerkt aan de fundering van de loods

Van buitenaf is alleen maar zichtbaar dat één gevel nog open is en dat daarvoor gewerkt wordt aan de fundering van de loods. Deze loods heeft een multifunctioneel karakter. Hierin zal de verpakkingshal gevestigd worden met onder andere de sorteermachines. Tevens dient dit gebouw als kantoor, kantine en kleedruimte.


Bij binnenkomst is de bedrijvigheid direct zichtbaar

Het eerste wat opvalt wanneer de kas betreden wordt, is dat er veel graafwerk plaats vindt. Dit heeft te maken met de installatie van de ingegraven dagbuffer. Hiervoor moet het nodige leidingwerk aangebracht worden vanuit de watertechnische ruimte. Er zijn paden aangelegd om ervoor te zorgen dat alle voertuigen niet of nauwelijks gehinderd worden door de aangebrachte geulen.


De ingegraven dagbuffer lijkt op een groot zwembad


De achterkant van de kas, met het bassin

Meer foto's vindt u hier. Voor meer informatie over het project bekijkt u de speciaal hiertoe in het leven geroepen projectpagina.

Publicatiedatum: